Parmezaanse Kaas
Parmezaanse kaas koopt u bij Delekkerstekaas.nl
Bent u dol op Parmezaanse kaas en wilt u er zeker van zijn dat u de échte koopt? Bij Delekkerstekaas.nl vindt u authentieke Parmezaanse kaas, rechtstreeks uit de regio Parma in Italië, tegen een scherpe prijs. Zo geniet u altijd van de echte, traditionele smaak van deze bijzondere kaas.

Alle 8 resultaten
-
Grana Padano
Aanbieding! Oorspronkelijke prijs was: 24,95.19,95Huidige prijs is: 19,95. Toevoegen aan winkelwagen -
Halve Grana Padano
365,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Halve Parmigiano Reggiano
475,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Hele Grana Padano
675,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Hele Parmigiano Reggiano
795,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Kaaszak Parmigiano Reggiano
0,50 Toevoegen aan winkelwagen -
Parmigiano Reggiano
16,95 -
Parmigiano Reggiano – pakket
45,95
Parmezaanse kaas: authentiek en ambachtelijk, rechtstreeks uit Italië
Parmezaanse kaas wordt al generaties lang ambachtelijk bereid door kleinschalige boeren uit de regio Parma, volgens eeuwenoude tradities. Bij Delekkerstekaas.nl kopen we de echte Parmigiano Reggiano rechtstreeks in bij deze Italiaanse kaasmakers, en dat doen we regelmatig. Zo bent u altijd verzekerd van een vers stuk kaas, dat bij ons net in het magazijn is aangekomen. Met uw aankoop steunt u bovendien direct de boeren, die het sinds de aardbeving in 2012 zwaar hebben. Op deze manier helpen we traditionele kaasboerderijen in Italië te behouden.
Wat is Parmezaanse kaas?
Parmigiano Reggiano wordt al sinds de 13e eeuw op dezelfde ambachtelijke wijze gemaakt, met uitsluitend melk van koeien uit de streek en zonder toevoegingen zoals stremsel. Na het maken van de wrongel wordt de kaas eerst 20 dagen in verzadigd pekelwater gelegd, waarna een rijping volgt van 12, 24 of 32 maanden in de speciale drooghuizen van de Parmezaanse coöperatie. Daar worden de kazen continu gedraaid en geborsteld totdat ze hard en breekbaar zijn. Alleen kaas die het officiële “Parmigiano Reggiano”-zegel draagt, mag deze naam dragen.
Hoe geniet u van Parmigiano Reggiano?
Parmezaanse kaas is lang houdbaar en ontzettend veelzijdig. Gebruik hem om ovenschotels te gratineren, rasp de kaas over pasta, schaaf hem dun voor een salade, of verwerk hem in kaassauzen en koekjes. Wij verkopen uitsluitend hele stukken Parmigiano Reggiano, omdat geraspte varianten vaak gemengd zijn met andere kazen. Natuurlijk is deze kaas ook heerlijk op een kaasplankje bij de borrel. Voor inspiratie kunt u onze recepten proberen, zoals Spaghetti aglio e olio met basilicum en Parmezaanse kaas, tagliatelle met Parmigiano of Parmezaanse kletskoppen.
Meer Italiaanse kazen ontdekken?
Parmezaanse kaas is één van de bekendste Italiaanse kazen, maar er zijn er nog veel meer! Italiaanse kazen zijn net zo geliefd als onze Hollandse specialiteiten. Ontdek bijvoorbeeld ook de Grana Padano!