Parmezaanse Kaas

Parmezaanse Kaas

10 resultaten

|
Aflopende Volgorde
  1. Grana Padano
    -25%
  2. Pecorino Romano
    Pecorino Romano

10 resultaten

|
Aflopende Volgorde

Echte Parmezaanse kaas kopen bij Delekkerstekaas.nl

Bent u gek op Parmezaanse kaas en wilt u zeker weten dat u de échte koopt, rechtstreeks uit Italië? Bij Delekkerstekaas.nl kunt u echte Parmezaanse kaas kopen tegen een scherpe prijs met de garantie dat de authentieke Parmezaanse kaas echt uit Italië komt. Om precies te zijn uit de regio Parma in Italië. Door bij Delekkerstekaas.nl de enige echte Parmezaanse kaas te kopen, helpt u ook de Italiaanse kaasboeren in Parma.

Parmezaanse kaas wordt al generaties lang bereid door boeren uit die streek en komt tot ambachtelijke wijze tot stand. Wij kopen de Parmigiano Reggiano direct van de kleinschalige kaasmakers uit Italië in en dat doen we zeer regelmatig. Daarom bent u altijd verzekerd van een vers stuk kaas dat ook bij ons nog maar net in het magazijn is aangekomen. Bestelt u bij ons uw Parmezaanse kaas, dan helpt u bovendien direct de boeren, die het erg zwaar hebben sinds de aardbeving in 2012. Door uw aankoop kunnen we kleinschalige traditionele kaasboerderijen in Italië behouden.

Wat is Parmezaanse kaas?

Parmezaanse kaas wordt al sinds de 13e eeuw op dezelfde ambachtelijke wijze bereid volgens een eeuwenoud recept. Daarbij wordt alleen melk van koeien uit de streek gebruikt en stremsel en andere toevoegingen zijn niet toegestaan. Na het bereiden van de wrongel wordt de kaas 20 dagen in verzadigd pekelwater gelegd, daarna volgt een rijpingstijd van 12, 24 of 32 maanden. De kazen rijpen in drooghuizen van de Parmezaane corporatie in deze streek. Ze worden daar voortdurend gedraaid en geborsteld, net zo lang tot de kaas hard wordt en eenvoudig breekt. Parmezaanse kaas is pas echt als het een “Parmigiano Reggiano” zegel krijgt in de drooghuizen van de corporatie. Bij ons kunt u bovendien een “Red een kaas” Parmezaanse kaas kopen om de boeren direct te steunen.

Lees onze blog met alle informatie over de Parmigiano Reggiano.

Hoe kunt u Parmagiano Reggiano eten?

Parmezaanse kaas of Parmagiano Reggiano is erg lang houdbaar en wordt op verschillende manieren gebruikt. Zo kunt u deze kaas gebruiken om ovenschotels te gratineren, hem raspen om over de pasta te strooien of schaven om in dunne plakken te gebruiken bij een salade. Parmezaanse kaas wordt ook gebruikt om kaassauzen te maken of bijvoorbeeld kaaskoekjes te bakken. Natuurijk zijn er nog veel meer toepassingen. Wij verkopen alleen hele stukken Parmezaanse kaas, omdat de geraspte versies vaak een andere kaassoort bevatten. Uiteraard is onze Parmezaanse kaas ook uitermate geschikt als kaas op een plateau of tijdens een borrel op een kaasplankje. Bekijk ook zeker eens deze lekkere recepten met Parmezaanse kaas:

- Spaghetti aglio olio met basilicum en Parmezaanse kaas

- Tagliatelle met Parmigiano

- Parmezaanse kletskoppen

Onze extra’s bij Parmezaanse kaas

Bent u dol op Parmagiano Reggiano en wilt u graag iets extra’s bestellen voor uzelf of een fan van deze heerlijke kaas? Wij hebben handig Parmezaanse kaas gereedschap, zoals een steekmesje voor Parmigiano Reggiano, kaaszakken, een speciaal opbergkaaspotje voor Parmezaanse kaas en mooie kaasschaven en raspen. Ook kunt u bij Delekkerstekaas.nl kaascadeaus kopen met Parmezaanse kaas.