• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
 • Vers van het mes
 • Levering in heel Europa
 • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Boerenkaas en Boerderijkaas

23 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina
 1. Extra Belegen Jumbo kaas van de boerderij
  Extra Belegen Jumbo kaas van de boerderij
 2. Biologische Wilde weide kaas 48+ Jong belegen
  Biologische Wilde weide kaas 48+ Jong belegen
 3. Overjarige boerenkaas
  Overjarige boerenkaas
 4. Kaas van de boerderij Belegen
  Kaas van de boerderij Belegen
 5. Biologische kaas 50+ Belegen Kinderdijk
  Biologische kaas 50+ Belegen Kinderdijk
 6. Biologische kaas 50+ Extra belegen Kinderdijk
  Biologische kaas 50+ Extra belegen Kinderdijk
 7. Graskaas van de Boerderij
  Graskaas van de Boerderij
 8. Kaas van de boerderij Pikant
  Kaas van de boerderij Pikant
 9. Kaas van de boerderij Extra Belegen
  Kaas van de boerderij Extra Belegen
 10. Kaas van de boerderij Jong Belegen
  Kaas van de boerderij Jong Belegen

23 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina

Echt goede boerenkaas kopen, een bewuste keuze

In Nederland wordt op ongeveer 340 boerderijen op traditionele wijze kaas gemaakt. Deze boerenkaas is handwerk dat bovendien om ervaring vraagt. Het betreft vaak een ambacht. Dit ambacht wordt veelal generaties lang overgedragen van moeder op dochter. Wij selecteren op smaak, kwaliteit en letten nauwkeurig op de rijping. Wij leveren die kaas, met overtuiging, graag aan u.

Wilt u graag een echt traditionele Hollande boerenkaas kopen? Bij Delekkerstekaas.nl krijgt u een topkwaliteit handgemaakte boerenkaas tegen een scherpe prijs. Echte boerenkaas wordt op ambachtelijke, traditionele wijze bereid met verse rauwe melk van koeien, vaak al generaties lang. Omdat de melk niet wordt verhit smaakt boerenkaas nooit exact hetzelfde. De bacteriën in de rauwe melk geven iedere kaas namelijk een eigen karakteristieke smaak en juist daar wordt bij Delekkerstekaas.nl enorm op gelet. Onze boerenkaas wordt speciaal voor u geselecteerd bij de beste kaasboerderijen. Natuurlijk letten wij nauwkeurig op het rijpingsproces en de kwaliteit van bereiding, zodat u verzekerd bent van de beste Hollandse boerenkaas.

Boerenkaas online kopen

Originele borenkaas is vaak een stuk lekkerder dan gewone fabriekskaas. Elke boerenkaas is anders en heeft een unieke smaak ten opzichte van andere boerenkazen. Echt goede boerenkaas kunt u meestal alleen bij de kaasboer kopen. De prijs daar kan wel een stuk hoger oplopen dan die van gewone fabriekskaas. Maar u krijgt er veel meer kwaliteit voor terug. Een andere optie is om boerenkaas online te kopen. Daarvoor hoeft u lekker niet de deur uit, en boerenkaas online kopen is in onze webshop een stuk voordeliger dan bij de kaasboer! De voordelen van online boerenkaas kopen zijn:

 • Het is erg makkelijk; u hoeft er de deur niet voor uit en kunt gewoon van achter uw computer online boerenkaas bestellen.
 • Onze webshop heeft een zeer ruim assortiment, ook op het gebied van boerenkaas. Hier vindt u meer soorten dan bij de kaasboer!
 • Als u bij ons boerenkaas online koop en de bestelling is meer dan 40 euro waard, is de verzending gratis!
 • Bestelt u uw boerenkaas voor 14:00 uur? Dan heeft u de kaas de volgende dag al in huis!

Boerenkaas; het lekkerste van eigen bodem!

Boerenkaas mag alleen zo heten als het op originele wijze door een Nederlandse kaasmaker is gemaakt. In de fabriek werkt men met gepasteuriseerde melk en wordt het vetgehalte op een standaard percentage gebracht. Zo zijn alle kazen zoveel mogelijk hetzelfde. Maar bij boerenkaas gebeurt dat allemaal niet. Daar wordt alleen melk gebruikt die direct van de koe komt. De koe is namelijk de avond of zelfs de ochtend van tevoren nog gemolken, waardoor de melk heerlijk vers is.

Boerenkaas wordt nog echt op ouderwetse wijze gemaakt, voornamelijk met mensenhanden. Waar in de kaasfabriek tegenwoordig bijna alles automatisch gaat, werkt op de boerderij de kaasmaker nog erg hard om de lekkerste kazen te maken. En dat moet ook, om zijn product officieel “boerenkaas” te mogen noemen. Kaas die in de fabriek is gemaakt of waarvoor gepasteuriseerde melk is gebruikt mag bijvoorbeeld geen boerenkaas heten, al zijn er helaas nog veel kazen te vinden die eigenlijk geen boerenkaas zijn, maar nog wel zo heten.

Echte boerenkaas heeft telkens een andere smaak. Die is namelijk afhankelijk van onder andere het klimaat, de grondsoort, het gras en het andere eten dat de koeien binnenkrijgen. Dat maakt boerenkaas zo uniek; echte kaaskenners kunnen bijna proeven waar een boerenkaas vandaan komt!

Assortiment boerenkaas

Wij hebben een ruim assortiment in de beste boerenkazen van Nederland die variëren van truffelkaas van de boerderij, lekkere boeren graskaas, smaakvolle boeren belegen kaas en extra belegen kaas Kinderdijk tot overjarige boerenkaas. Wil u graag een hele kaas kopen en deze cadeau doen als origineel culinair kaascadeau? Ook dan helpen wij u graag met een cadeau op maat. Bekijk snel de mogelijkheden op onze site of neem contact met ons op voor meer informatie.

Boerderijkaas of boerenkaas kopen?

Boerenkaas kopen of boerderijkaas, waarschijnlijk is dat voor u hetzelfde. Toch is boerderijkaas iets geheel anders dan boerenkaas. Echte traditionele boerenkaas wordt, maar op 340 boerderijen in Nederland gemaakt. Boerderijkaas of kaas van de boer echter kan in principe van iedere boerderij komen. Bij het bereiden van boerderijkaas wordt wél verhitte melk gebruikt en daardoor is de smaak van deze kaas niet te vergelijken met boerenkaas. Natuurlijk verkopen wij ook kaas van de boerderij, want ook deze is van een uitstekende kwaliteit. Wilt u toch liever echte boerenkaas bestellen? Al onze boerenkazen zijn bereid naar een authentiek recept en ze zijn dan ook met veel toewijding gemaakt. Natuurlijk kopen wij alleen de beste boerenkaas in. Daarom kunt u hier met een gerust hart uw boerenkaas kopen.

Boerenkaas versus fabriekskaas

Boerenkaas en fabriekskaas verschillen duidelijk van elkaar, zowel qua bereiding als qua smaak (hoewel de smaak een gevolg is van de bereiding). De belangrijkste verschillen zitten in de bereiding, behandeling en het vetgehalte.

De bereiding van boerenkaas

Het eerste verschil is dat kaas van de boerderij handmatig wordt bereid en gerijpt. De kaasmeester roert handmatig met de wrongel door de kaas en laat deze rijpen op zijn eigen tempo. De boeren werken met gevoel en toewijding voor kaas, zonder de hedendaagse hygiëneregels uit het oog te verliezen. Fabriekskaas wordt door machines bereid.

De behandeling van boerenkaas

Voor de bereiding van boerenkaas wordt rechtstreeks van de koeien afkomstige verse melk gebruikt. Deze melk krijgt geen hittebehandeling, in tegenstelling tot fabriekskaas waarbij dit wel het geval is. De bijna onbehandelde, rauwe melk geeft de kaas van de boerderij zijn krachtige en karakteristieke smaak. De melk voor fabriekskaas wordt eerst tot 65 graden Celsius verhit voor een aantal seconden, om bacteriën te doden. Dit pasteuriseren geeft de producent meer controle over het eindproduct.

Het vetgehalte van boerenkaas

Nog een verschil is het vetgehalte. Het vetgehalte in boerenkaas varieert, omdat het een natuurproduct is dat niet wordt gestandaardiseerd. De verschillen in koe, grondsoort, gras, voer en melk uit het voorjaar, de zomer en winter geven de variaties in vetgehalte en smaak. Fabriekskaas wordt gestandaardiseerd tot een vast vetpercentage. Dat geeft een constante kwaliteit en smaak, wat voor de massaproductie gewenst is.

Een hele boerenkaas kopen

Wilt u graag een hele boerenkaas kopen? Dan kan! Zowel zakelijke relaties als particulieren kunnen in onze kaaswebshop een hele boerenkaas kopen.

Offerte op maat

Wilt u meerdere kazen bestellen, bijvoorbeeld als kaascadeau? Vraag dan een offerte op maat aan, dan maken we een aantrekkelijke prijs voor u.