Productomschrijving
Grana Padano is een harde Italiaanse kaas en hét alternatief voor de Parmezaanse Parmigiano Reggiano. De kaas wordt, net als zijn ‘grote broer’, op traditionele wijze gemaakt van verse melk van koeien die vrij grazen op de grasweiden. Het verschil is echter dat Grana Padano in een groter gebied van Italië wordt geproduceerd – van de Po-vlakte tot in de Dolomieten. De gemiddelde rijpingstijd varieert van negen tot achttien maanden. Grana Padano is iets minder vet, vol van smaak en heerlijk om zo uit het vuistje te eten.
Vooral in de horeca is Grana Padano bijzonder populair. Op menig kaasplankje of bij de borrel vind je blokjes van deze karaktervolle kaas. Een hele kaas kopen is dan ook stukken voordeliger, aangezien de prijs per kilo aanzienlijk lager ligt dan die van losse stukken. Bovendien is een hele Grana Padano gemakkelijk enkele weken goed te houden.
Grana Padano is daarnaast een uitstekende kaas om te raspen. Hij is een smaakvolle toevoeging aan talloze gerechten. Voor restaurants en grootverbruikers is een hele kaas dus bijzonder interessant. Meerdere kazen online kopen? Vraag gerust naar onze aantrekkelijke Grana Padano-aanbiedingen.