Productomschrijving
Parmezaanse kaas, oftewel Parmigiano Reggiano, is zonder twijfel de beroemdste Italiaanse kaas. Deze traditionele kaas wordt al sinds de Middeleeuwen geproduceerd in de provincies rond Parma en Noord-Italië, met melk van koeien die vrij grazen in de weiden. De kaas heeft een karakteristieke korrelige structuur en rijpt minimaal 28 maanden, waardoor hij zijn unieke, licht pittige smaak en oranjegele korst krijgt. Al in 1438 noemde Bocaccio deze bijzondere kaas in zijn Decamerone, wat getuigt van de lange en rijke geschiedenis.
Deze veelzijdige Parmigiano Reggiano is onmisbaar in de Italiaanse keuken als ultieme raspkaas voor pasta’s, risotto’s en salades. Tegelijkertijd is hij ook heerlijk puur, bijvoorbeeld bij de borrel of als onderdeel van een kaasplateau. Alleen al de geur maakt dat het water je in de mond loopt.
Deze Parmigiano Reggiano (circa 400 gram) wordt vacuüm verpakt en blijft zo langer vers en smaakvol, zodat je er volop van kunt genieten.