Productomschrijving
Rookkaas is een typisch Nederlands product waarbij kaas, meestal in worstvorm, gezouten en gerookt wordt voor een heerlijk aroma. Dit kan één soort kaas zijn of een mengsel met eenzelfde smaakprofiel. Iedere kaas is in principe geschikt om te roken, maar het rookaroma komt het sterkst tot zijn recht bij jonge kazen. Bij oudere of sterkere kazen is de rooksmaak subtieler, maar altijd herkenbaar. Rookkaas is heerlijk op brood, in blokjes in warme gerechten, als vleesvervanger of gewoon zo als snack.
Deze kaas wordt vacuüm verpakt voor optimale versheid en is na ontvangst minimaal 6 weken houdbaar. Een hele kaas weegt minimaal 2,6 kilo en is daardoor ideaal voor zowel gezinnen als fijnproevers.
Zelf rookkaas crackers maken
Rookkaas crackers zijn een eenvoudig en lekker recept voor ontbijt, lunch of tussendoor. Snijd een plakje rookkaas af en leg dit op bakpapier in een voorverwarmde oven op 180 °C. Na ongeveer 25 minuten is de kaas krokant geworden en heb je een smakelijke cracker. Maak er meerdere tegelijk om een voorraadje te hebben. De crackers zijn heerlijk puur, maar ook met beleg zoals gekookt ei, tonijnsalade, ham, zuivelspread of filet Americain.