De lekkerste kaassoorten
Dat er heel veel verschillende soorten kaas bestaan, hoeven we kaasliefhebbers niet meer te vertellen. Dat Delekkerstekaas.nl van alle kaasmarkten thuis is misschien nog wel. Je vindt in onze kaaswebshop een zeer uitgebreid assortiment kaassoorten. Van oer-Hollandse kazen tot aan buitenlandse kaassoorten en bijzondere soorten kaas. Iedere kaas zijn eigen smaak!
Soorten kaas in een notendop
Verschillende kaassoorten uit het Hollandse kazenassortiment van Delekkerstekaas.nl zijn:
- Komijn kaas; een kaas met pitjes door toegevoegde komijnzaadjes.
- Goudse kaas; een ronde, platte kaas, de bekendste kaassoort in Nederland.
- Kruidenkaas; een kaas met kruiden als peterselie, bieslook, ui, mosterd of peper.
- Boerenkaas; een kaas vol van smaak, gemaakt op traditionele, ambachtelijke wijze.
- Rookkaas; een in worstvorm gerookte kaas. Excellent van smaak!
- Friese nagelkaas; een pittig en kruidig kaasje door toevoeging van komijnzaad en kruidnagels
Verschillende soorten kaas uit het buitenlandse kaasaanbod zijn:
- Geitenkaas; een witte kaassoort, rijk van smaak en gemaakt van geitenmelk.
- Witschimmelkaas; een fijne, romige kaassoort bereid met een witschimmelcultuur, zoals Brie.
- Harde kazen, bijvoorbeeld de Italiaanse Parmezaan; een stevige kaas, lekker bij de borrel.
- Blauwschimmelkaas; een stevige en pikante kaas, zoals de Franse Roquefort.
- Verse kaas, zoals Italiaanse Mozzarella; romig, vol en fris van smaak en heerlijk in salades.
- Roodflorakaas; een kaas met een opvallende rood/oranje kleur. Mild of toch pittig? Ontdek zelf de smaak van bijvoorbeeld de Brigant van onze Belgische zuiderburen.
Kaassoorten van jong tot oud
Behalve Hollandse en buitenlandse soorten kaas, kunnen we bij de verschillende soorten kaas ook nog onderscheid maken in de leeftijd van de kaas. Deze varieert van jong tot belegen, tot oud en overjarig. Hoe langer de kaas rijpt, hoe ouder deze wordt.
- Jonge kaas, zoals Goudse jong heeft 4 weken gerijpt en is zacht en mild van smaak.
- Jong belegen, zoals Beemster belegen heeft 8 weken gerijpt en is romig en pittig van smaak.
- Belegen, zoals Boeren belegen heeft 16 weken gerijpt en is vol en intens van smaak.
- Extra belegen, zoals Noord-Hollands extra belegen, pikant van smaak en 7 maanden gerijpt.
- Oud, zoals de Beemster oud 35+ minder vet kaas, 1 jaar gerijpt en pittig van smaak.
- Overjarige kaas, zoals de intense Goudse overjarig, pikant van smaak en maar liefst 18 maanden gerijpt.
Er zijn dus talloze kaassoorten verkrijgbaar. Wat je smaak ook is, veel van deze verschillende soorten kaas kun je eenvoudige en snel online via onze kaaswebshop Delekkerstekaas.nl bestellen en laten bezorgen; bij je thuis of als kaasgeschenk!