• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
 • Vers van het mes
 • Levering in heel Europa
 • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Oude kaas

12 resultaten

|
Aflopende Volgorde
 1. Dessert kaaspakket
  -5%
 2. Goudse Oud Snijbaar
  Goudse Oud Snijbaar
 3. Graafstroom Oud
  Graafstroom Oud
 4. Extra Oude Brokkelkaas
  Extra Oude Brokkelkaas
 5. Oud komijn hele kaas
  Oud komijn hele kaas
 6. Overjarige boerenkaas
  Overjarige boerenkaas
 7. Old Amsterdam
  Old Amsterdam
 8. Friese Nagelkaas oud
  Friese Nagelkaas oud
 9. Overjarige Boerenkaas-hele kaas
  Overjarige Boerenkaas-hele kaas
 10. Friese Nagelkaas oud heel
  Friese Nagelkaas oud heel
 11. Extra Oude Brokkelkaas hele kaas
  Extra Oude Brokkelkaas hele kaas

12 resultaten

|
Aflopende Volgorde

Oude kaas

 

Oude kaas kopen

Bij Delekkerstekaas.nl kunt u oude kaas online kopen waarna het snel wordt thuisbezorgd. Oude kaas heeft een heerlijk sterke en volle smaak. Nederland staat wereldwijd bekend om zijn Hollandse kaas en voornamelijk om de oude kaas zoals Old Amsterdam, Goudse kaas, Brokkelkaas en Friese Nagelkaas. Bekijk ons assortiment met alle oude kazen en bestel uw favoriete kaas eenvoudig online en snel thuisbezorgd. U kunt bij ons ook een hele kaas bestellen.

Hoe oud is oude kaas?

Waarom heet oude kaas eigenlijk oude kaas? En hoe oud is die kaas dan echt? Het heeft zijn naam te danken aan het langer laten rijpen van de kaas. Een jonge kaas rijpt maar 4 weken waarbij een oude kaas wel 10 tot 12 maanden rijpt. Wanneer een kaas ouder wordt, verliest het vocht en wordt het droger en pittiger van smaak. Dat is ook gelijk de reden waarom het soms zo brokkelig is. Het vochtverlies zorgt er ook voor dat een stuk oude kaas veel sterker smaakt dan jonge kaas. Oude kaas is lekker op een broodje, op een kaasplankje of in een salade met pesto of met appelstroop bijvoorbeeld. Daarnaast is het heel leuk om cadeau te geven als kaasgeschenk. Vanwege de extra smaak is het een goed product voor bij de borrel en in een kaaspakket.

Oude kaas gezond

Hoe gezond is oude kaas eigenlijk? Oude kaas is iets vetter dan jonge kaas, ongeveer 10%, waardoor je het als iets minder gezond kan zien. Gezonde voedingsstoffen in kaas zijn: eiwitten, vitamines B2 en B12, vitamine A, calcium, fosfor, magnesium en zink. De minder gezonde voedingsstoffen in kaas zijn verzadigde vetten en zout. Een standaard voorgesneden plak oude kaas (30 gram) bevat ongeveer 124 calorieën. Kaas, samen met melkproducten, staat in de schijf van vijf voor een gevarieerd dieet vanwege de positieve effecten op de gezondheid.

De keuze is reuze

Alle oude kazen zijn toch hetzelfde? Nee, zeker niet! Op deze pagina vind je allerlei varianten met ieder een excentrieke smaak. Zo kan een het verschillen in het land van herkomst, vetgehalte en de leeftijd. Bent u op zoek naar een oude kaas met een intense en pittige smaak die toch nog goed snijdbaar is? Ga dan voor de Goude Oude Kaas Snijdbaar. Of zoekt u naar een bijzonder exemplaar voor op de borrelplank? In dat geval kunnen wij u een Friese oude nagelkaas adviseren. In ieder geval hebben wij de beste oude kazen voor u zorgvuldig geselecteerd en online gezet. Koop daarom uw oude kaas bij delekkerstekaas.nl, zo slaat u zeker geen plank mis!  

Kom ook eens proeven! 

Vers van het mes en gratis proeven! Kom ook eens lang bij ons in de winkel en we zullen u helpen bij het kiezen van de lekkerste kazen. Onze winkel vindt u in Haarlem aan de Barrevoetestraat en is geopend op vrijdag en zaterdag.  Daarnaast staan we op markten door heel Nederland! Bekijk alle locaties bij onze verkooppunten