• Voor 14.00 uur besteld word dezelfde dag verzonden
 • Vers van het mes
 • Gratis verzending vanaf €30 in NL
 • Levering in heel Europa
 • Oude kaas

  12 resultaten

  |
  Aflopende Volgorde
  1. Dessert kaaspakket
  2. Goudse Oud Snijbaar
   Goudse Oud Snijbaar
  3. Graafstroom Oud
   Graafstroom Oud
  4. Extra Oude Brokkelkaas
   Extra Oude Brokkelkaas
  5. Oud komijn hele kaas
   Oud komijn hele kaas
  6. Overjarige boerenkaas
   Overjarige boerenkaas
  7. Old Amsterdam
   Old Amsterdam
  8. Friese Nagelkaas oud
   Friese Nagelkaas oud
  9. Duo Oude kaas
   -13%
  10. Overjarige Boerenkaas-hele kaas
   Overjarige Boerenkaas-hele kaas
  11. Friese Nagelkaas oud heel
   Friese Nagelkaas oud heel
  12. Extra Oude Brokkelkaas hele kaas
   Extra Oude Brokkelkaas hele kaas

  12 resultaten

  |
  Aflopende Volgorde

  Oude kaas kopen

  Bij Delekkerstekaas.nl kunt u oude kaas online kopen waarna het snel wordt thuisbezorgd. Oude kaas heeft een heerlijk sterke en volle smaak. Nederland staat wereldwijd bekend om zijn Hollandse kaas en voornamelijk om de oude kaas zoals Old Amsterdam, Goudse kaas, Brokkelkaas en Friesche Nagelkaas. Bekijk ons assortiment met alle oude kazen en bestel uw favoriete kaas eenvoudig online en snel thuisbezorgd. U kunt bij ons ook een hele oude kaas bestellen.

  Hoe oud is oude kaas?

  Waarom heet oude kaas eigenlijk oude kaas? En hoe oud is die kaas dan echt? Oude kaas heeft zijn naam te danken aan het langer laten rijpen van de kaas. Een jonge kaas rijpt maar 4 weken waarbij een oude kaas wel 10 tot 12 maanden rijpt. Wanneer een kaas ouder wordt, verliest hij vocht en wordt hij droger en pittiger van smaak. Dat is de reden dat oude kaas soms zo brokkelig is. Het vochtverlies zorgt er ook voor dat een stuk oude kaas veel sterker smaakt dan jonge kaas. Oude kaas is lekker op een broodje oude kaas, op een kaasplankje, in een oude kaas salade, met pesto of met appelstroop. Daarnaast is het heel leuk om cadeau te geven als kaasgeschenk. Vanwege de extra smaak in oude kaas is het een goed product voor bij de borrel en in een kaaspakket.

  Oude kaas gezond

  Hoe gezond is oude kaas eigenlijk? Oude kaas is iets vetter dan jonge kaas, ongeveer 10%, waardoor je het als iets minder gezond kan zien. Gezonde voedingsstoffen in kaas zijn: eiwitten, vitamines B2 en B12, vitamine A, calcium, fosfor, magnesium en zink. De minder gezonde voedingsstoffen in kaas zijn verzadigde vetten en zout. Een standaard voorgesneden plak oude kaas (30 gram) bevat ongeveer 124 calorieën. Kaas, samen met melkproducten, staat in de schijf van vijf voor een gevarieerd dieet vanwege de positieve effecten op de gezondheid.