Zwitserse kaas

4 resultaten

|
Aflopende Volgorde
  1. Zwitserse Raclette kaas
    Zwitserse Raclette kaas
  2. Raclette kaas
    Raclette kaas
  3. Gruyère
    Gruyère
  4. Emmentaler
    Emmentaler

4 resultaten

|
Aflopende Volgorde

Zwitserse kaas kopen

Denkt u aan Zwitserland, dan denkt u natuurlijk aan bergen en uitgestrekte bergweides. Dit alles ziet u ook terug in de Zwitserse kaas. Een voorbeeld zijn de bekende bergkazen die hun rijke, volle smaak danken aan het glooiende heuvellandschap dat begroeid is met gezond, kruidig en voedzaam gras. Dé basis voor een lekkere kaas. Maar ook zachte en halfharde kaassoorten worden in Zwitserland met liefde en passie bereid. Kortom, het land heeft een zeer mooi assortiment aan Zwitserse kaas met een rijke historie.

De lekkerste Zwitserse kaas op rij

Appenzeller

Appenzeller is een pittige Zwitserse kaas en behoort tot één van de grootste Zwitserse kaasspecialiteiten. De bijzondere pittige en ietwat kruidige smaak dankt de kaas aan de passievolle behandeling die hij krijgt. De kaas wordt namelijk tijdens de rijping gewassen met een geheim mengsel van kruiden en wijn. Appenzeller is lekker als dessertkaas en is ook uitstekend te gebruiken voor een kaasfondue.

Gruyère

Gruyère is een populaire harde kaas die door kenners wereldwijd wordt geroemd om zijn typische, fijne aroma’s. De rijping vindt plaats in een koele, vochtige omgeving en de kaas wordt meermaals gekeerd en gewassen met pekel. Hierdoor ontstaat de specifiek aroma, wat deze Zwitserse kaas zo bijzonder maakt. Gruyère is perfect voor op een kaasplateau, heerlijk in een echte kaasfondue en laat zich goed verwerken in ovengerechten.

Emmentaler

Emmentaler staat niet alleen bekend om zijn gaten, ook om zijn omvang kan je niet heen. De ronde kaaswielen kunnen tot wel boven de 100 kilo wegen. De gaten in deze Zwitserse kaas ontstaan doordat bacteriën tijdens de rijping zorgen voor koolzuur waardoor zich bellen (ofwel gaten) ontwikkelen. Emmentaler is onmisbaar op een kaasplankje, is heerlijk in salades en andere gerechten en favoriet bij een kaasfondue.

Raclette

Raclette is een traditioneel Zwitsers gerecht waarbij je een echte Zwitserse kaas gebruikt, namelijk een raclette-kaas. De kaas wordt eenzijdig door een vuurtje of apparaat verwarmd. Na enige tijd kan je de gesmolten kaas van het grote stuk afschrapen en kan je dit eten met bijvoorbeeld aardappels, augurkjes, zilveruitjes, brood, fruit en wat groenten. Raclette heeft vanuit de Zwitserse bergen het laagland én heel Europa veroverd.

Tête de Moine

Tête de Moine is een ronde halfharde Zwitserse kaas met een onvergetelijke smaak. Je proeft de zuivere bergmelk en de kaas smelt in je mond. Het bijzondere van deze kaas is dat hij niet wordt gesneden, maar met een speciale schaaf tot fijne krullen, ofwel roosjes wordt gedraaid. Tête de Moine is heerlijk als dessert of als tussendoortje, maar deze Zwitserse kaas is voor kaaskenners absoluut het hoogtepunt op een kaasplankje.