Zwitserse kaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Zwitserse kaas kopen
Denkt u aan Zwitserland, dan denkt u natuurlijk aan bergen en uitgestrekte bergweides. Dit alles ziet u ook terug in de Zwitserse kaas. Een voorbeeld zijn de bekende bergkazen die hun rijke, volle smaak danken aan het glooiende heuvellandschap dat begroeid is met gezond, kruidig en voedzaam gras. Dé basis voor een lekkere kaas. Maar ook zachte en halfharde kaassoorten worden in Zwitserland met liefde en passie bereid. Kortom, het land heeft een zeer mooi assortiment aan Zwitserse kaas met een rijke historie.
De lekkerste Zwitserse kaas op rij
- Gruyère
- Emmentaler
- Raclette
Gruyère
Gruyère is een populaire harde kaas die door kenners wereldwijd wordt geroemd om zijn typische, fijne aroma’s. De rijping vindt plaats in een koele, vochtige omgeving en de kaas wordt meermaals gekeerd en gewassen met pekel. Hierdoor ontstaat de specifiek aroma, wat deze Zwitserse kaas zo bijzonder maakt. Gruyère is perfect voor op een kaasplateau, heerlijk in een echte kaasfondue en laat zich goed verwerken in ovengerechten.
Emmentaler
Emmentaler staat niet alleen bekend om zijn gaten, ook om zijn omvang kan je niet heen. De ronde kaaswielen kunnen tot wel boven de 100 kilo wegen. De gaten in deze Zwitserse kaas ontstaan doordat bacteriën tijdens de rijping zorgen voor koolzuur waardoor zich bellen (ofwel gaten) ontwikkelen. Emmentaler is onmisbaar op een kaasplankje, is heerlijk in salades en andere gerechten en favoriet bij een kaasfondue.
Raclette
Raclette is een traditioneel Zwitsers gerecht waarbij je een echte Zwitserse kaas gebruikt, namelijk een raclette-kaas. De kaas wordt eenzijdig door een vuurtje of apparaat verwarmd. Na enige tijd kan je de gesmolten kaas van het grote stuk afschrapen en kan je dit eten met bijvoorbeeld aardappels, augurkjes, zilveruitjes, brood, fruit en wat groenten. Raclette heeft vanuit de Zwitserse bergen het laagland én heel Europa veroverd.