Italiaanse kaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Italiaanse kaas kopen
In Italië wordt volop kaas geproduceerd. De keuze is zeer divers, van romig zacht tot aan vol en pittig van smaak. Italiaanse kaas is om puur van te genieten bij een goed glas wijn. Daarnaast komen de smaken van deze kazen ook in talloze gerechten uitstekend tot hun recht. Staan vooral de Fransen bekend om hun kazen, de Italianen kunnen er ook wat van!
De lekkerste Italiaanse kaas op rij:
- Parmigiano Reggiano
- Grana Padano
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas is een harde Italiaanse kaas gemaakt van koemelk. Alleen kaas die wordt bereid in de provincies Parma, Modena, Reggio Emilia en delen van Mantua en Bologna mag de naam Parmigiano Reggiano dragen. De kaas is te herkennen aan het zegel dat zich op de zijkant van de korst bevindt. Parmezaanse kaas is lekker over pasta, pizza’s en salades (geraspt), maar smaakt ook goed uit het vuistje.
Grana Padano
Grana Padano is eveneens een harde Italiaanse kaas die in veel opzichten op Parmezaanse kaas lijkt. De kaas is echter minder vet, is wat milder van smaak en minder kruimelig van structuur vanwege de minder lange rijping (circa 14 tot 16 maanden). Grana Padano wordt in een groter gebied van Noord-Italië gemaakt en is een uitstekend alternatief voor de Parmezaan. Het is een ideale raspkaas en kan ook prima uit het vuistje gegeten worden.