• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Italiaanse kaas

Italiaanse kaas kopen

In Italië wordt volop kaas geproduceerd. De keuze is zeer divers, van romig zacht tot aan vol en pittig van smaak. Italiaanse kaas is om puur van te genieten bij een goed glas wijn. Daarnaast komen de smaken van deze kazen ook in talloze gerechten uitstekend tot hun recht. Staan vooral de Fransen bekend om hun kazen, de Italianen kunnen er ook wat van!

De lekkerste Italiaanse kaas op rij:

  • Parmigiano Reggiano
  • Grana Padano

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas is een harde Italiaanse kaas gemaakt van koemelk. Alleen kaas die wordt bereid in de provincies Parma, Modena, Reggio Emilia en delen van Mantua en Bologna mag de naam Parmigiano Reggiano dragen. De kaas is te herkennen aan het zegel dat zich op de zijkant van de korst bevindt. Parmezaanse kaas is lekker over pasta, pizza’s en salades (geraspt), maar smaakt ook goed uit het vuistje.

Grana Padano

Grana Padano is eveneens een harde Italiaanse kaas die in veel opzichten op Parmezaanse kaas lijkt. De kaas is echter minder vet, is wat milder van smaak en minder kruimelig van structuur vanwege de minder lange rijping (circa 14 tot 16 maanden). Grana Padano wordt in een groter gebied van Noord-Italië gemaakt en is een uitstekend alternatief voor de Parmezaan. Het is een ideale raspkaas en kan ook prima uit het vuistje gegeten worden.