• Voor 14.00 uur besteld word dezelfde dag verzonden
 • Vers van het mes
 • Gratis verzending vanaf €30 in NL
 • Levering in heel Europa
 • Italiaanse kaas

  7 resultaten

  |
  Aflopende Volgorde
  1. Hele Grana Padano
   Hele Grana Padano

  7 resultaten

  |
  Aflopende Volgorde

  Italiaanse kaas kopen

  In Italië wordt volop kaas geproduceerd. De keuze is zeer divers, van romig zacht tot aan vol en pittig van smaak. Italiaanse kaas is om puur van te genieten bij een goed glas wijn. Daarnaast komen de smaken van deze kazen ook in talloze gerechten uitstekend tot hun recht. Staan vooral de Fransen bekend om hun kazen, de Italianen kunnen er ook wat van!

  De lekkerste Italiaanse kaas op rij:

  • Parmigiano Reggiano
  • Grana Padano
  • Pecorino
  • Gorgonzola
  • Taleggio
  • Provolone

  Parmigiano Reggiano

  Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas is een harde Italiaanse kaas gemaakt van koemelk. Alleen kaas die wordt bereid in de provincies Parma, Modena, Reggio Emilia en delen van Mantua en Bologna mag de naam Parmigiano Reggiano dragen. De kaas is te herkennen aan het zegel dat zich op de zijkant van de korst bevindt. Parmezaanse kaas is lekker over pasta, pizza’s en salades (geraspt), maar smaakt ook goed uit het vuistje.

  Grana Padano

  Grana Padano is eveneens een harde Italiaanse kaas die in veel opzichten op Parmezaanse kaas lijkt. De kaas is echter minder vet, is wat milder van smaak en minder kruimelig van structuur vanwege de minder lange rijping (circa 14 tot 16 maanden). Grana Padano wordt in een groter gebied van Noord-Italië gemaakt en is een uitstekend alternatief voor de Parmezaan. Het is een ideale raspkaas en kan ook prima uit het vuistje gegeten worden.

  Pecorino

  Pecorino is een harde Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De kaas dankt zijn naam aan ‘percora’ dat schaap in het Italiaans betekent. Deze schapenkaas is, naarmate deze langer rijpt, pikant en wat zoutig van smaak. Pecorino wordt daarom veel toegepast om gerechten een pittige byte te geven. Pecorino Romano is afkomstig uit de Lazio of Sardinië. De jongere variant doet het uitstekend als tafel- en dessertkaas.

  Gorgonzola

  Gorgonzola is voor Italië, wat Roquefort voor Frankrijk is; een blauwschimmelkaas. Deze Italiaanse kaas is in diverse smaken verkrijgbaar, van zacht (Gorgonzola Dolce) tot pikant (Gorgonzola Piccante). Deze kaas heeft ook een beschermde oorsprongsbenaming. Gorgonzola doet het goed op een kaasplankje, maar de kaas kan ook uitstekend door salades, sauzen of op pizza’s verwerkt worden.

  Taleggio

  Taleggio is een minder bekende kaas dan Gorgonzola en Parmigiano Reggiano, maar zeker niet minder lekker. Ook deze Italiaanse kaas heeft een beschermde oorsprongsbenaming en mag alleen Taleggio genoemd worden als deze gemaakt is in het gelijknamige plaatsje, vlakbij Bergamo in Lombardije. De smaak is redelijk mild en de kaas is niet alleen lekker bij de borrel, ook warme (oven)gerechten krijgen door Taleggio een heerlijke smaak.

  Provolone

  Provolone staat bekend om zijn enorme (reuze) verschijning. Deze zacht, romige Italiaanse kaas heeft een vrij milde smaak en is daardoor uitstekend geschikt voor de beginnende kaaseter en kaasliefhebbers die niet van te pittige kaas houden. Provolone van de Povlakte kan je als beleg op brood eten, maar ook in blokjes tijdens de borrel of op een kaasplankje. Tot slot laat deze Italiaanse kaas zich ook prima in diverse gerechten verwerken.