Recept: aubergine uit de oven met boeren Sleutelleidse
Ingrediënten
1 aubergine
2 trostomaten
Bosje verse peterselie
50 gram boeren Sleutelleidse
Handje vol cherrytomaatjes
Olijfolie, peper, zout
Bereiding
1. Snijd de aubergine door en schep een deel van het vlees eruit. Vet de aubergine in met een beetje olijfolie, zout en peper en gaar deze 20 minuten in een oven op 180 graden. Snijd ondertussen het auberginevlees in blokjes en bak ze in een pan met olijfolie langzaam op.
2. Voeg twee in blokjes gesneden trostomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Na ongeveer 5 minuten het geheel pureren. Laat wat afkoelen en roer er een handjevol gesneden verse peterselie doorheen.
3. Haal nu de aubergine uit de oven, vul deze met het gepureerde mengsel en dek ruim af met geraspte Sleutelleidse kaas. Zet alles terug in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.
4. Garneer met wat cherrytomaatjes en dien warm op. Lekker met verse pasta of warm stokbrood.