Komijnekaas; een lekkere kaas van Hollandse bodem
Komijnekaas is een soort boerenkaas en één van de bekendste kaassoorten van ons land. De smaak van komijnkaas kan sterk verschillen van soort tot soort, maar iedere komijnkaas biedt zijn eigen karakteristieke smaak door toevoeging van komijnzaadjes. Deze zaadjes geven komijnekaas een pittige en licht zoete smaaksensatie. Komijnekaas is een kaas voor de echte kaasliefhebber en is natuurlijk te verkrijgen bij Delekkerstekaas.nl.
Soorten Komijnkaas:
- Boeren-Leidse met sleutels; een kaas met pit
- Jong komijn; een exotisch mild kaasje
- Belegen komijn; vol van smaak
- Oud komijn; een heerlijke kaas met een fantastische smaak
- 30+ komijn; verantwoord genieten
Boeren-Leidse met sleutels
De Boeren-Leidse met sleutels herken je aan de roodbruine korstkleur en aan de gekruiste sleutels van het Leidse stadswapen. De kaas kreeg als een van de weinige kazen in 1997 een beschermde herkomstbenaming. De structuur van de komijnekaas is stevig en iets kruimelig. Deze komijnkaas kent een rijke, krachtige smaak en dankt zijn extra pit aan de toevoeging van komijnzaad.
Jong komijn
Jong komijnkaas is mild van smaak en romig van karakter. Tijdens het kaasmaken zijn de exotische komijnzaadjes aan de wrongel toegevoegd, waardoor de komijnkaas zijn heerlijke, subtiele smaak heeft gekregen. Jonge komijne kaas is een echte kwaliteitskaas en zorgt voor een ware smaakexplosie. Jong komijnkaas is lekker op brood, maar je kunt er ook heerlijk mee gratineren.
Belegen komijn
Belegen komijnkaas is door gebruikmaking van komijnzaadjes extra lekker gemaakt. De zaadjes zorgen in deze Hollandse kaas tevens voor het nootachtige accent. Belegen komijne kaas is ongeveer na vier maanden rijping goed en heeft dan een volle, licht zoete smaak. Belegen komijnkaas is niet alleen lekker op brood, ook in ovenschotels overtreft de kaas al je smaakpapillen.
Oud komijn
Oud komijnkaas is een pittige Goudse kaas die heerlijk ruikt en geweldig smaakt. De toevoeging van komijnzaadjes geven deze komijne kaas een lekkere nootachtige smaak. Daarnaast heeft de kaas lang gerijpt, waardoor het komijn alle tijd heeft gehad om zijn smaak te verspreiden. Hier dankt de oud komijnkaas zijn droge, harde structuur én sterke smaak aan.
30+ komijn
Met de 30+ komijnkaas kun je echt verantwoord genieten, want deze lekkere, magere komijne kaas bevat maar 30% vet en 20% minder zout. Deze mindervetkaas heeft tevens een gespikkeld uiterlijk. Dit zijn de stukjes komijn die de 30+ komijnkaas een kruidige geur en licht nootachtige smaak geven.
En wat is jouw favoriete komijnekaas? Ontdek het bij Delekkerstekaas.nl