• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Koop Parmigiano Reggiano online

Parmigiano Reggiano is de enige echte Parmezaanse kaas. Meestal wordt de kaas voor gebruik geraspt of geschaafd, maar het misstaat ook niet op een kaasplank. De meeste mensen kennen Parmigiano Reggiano als ‘de kaas die over de pasta zit’. Er is echter veel meer te bereiden met deze kaas. Lees hier meer over de oorsprong, smaak en verschillende recepten die van Parmigiano Reggiano te maken zijn. Het staat u vrij een stuk van deze kaas of zelfs een hele kaas via onze webshop te bestellen!

Geschiedenis van Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano is een erg oude Italiaanse kaas. Ongeveer 1300 jaar geleden werd het recept voor het eerst bereid in de buurt van de stad Parma, hier dankt de kaas dan ook zijn naam aan. Momenteel wordt Parmezaanse kaas op diverse plaatsen gemaakt, maar voor het oorspronkelijke recept moet u kaas met het keurmerk ‘Parmigiano Reggiano’ kopen. Het recept is sinds het ontstaan nooit aangepast en het is zelfs verboden extra ingrediënten toe te voegen!

De kaas wordt gemaakt door een beperkt aantal boeren in de provincies Parma, Modena en Reggio Emilia. Het ’Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano’ houdt toezicht op de kwaliteit van alle kazen. Wanneer de kwaliteit in orde is krijgt de kaas een keurmerk. Aan de hand van dit keurmerk kunt u dan ook eenvoudig zien of u de enige echte Parmezaanse kaas heeft gekocht. Houd er rekening mee dat de geraspte kaas die u bij een supermarkt koopt meestal niet Parmigiano Reggiano is.

Smaak en recepten

De smaak van Parmigiano Reggiano is erg uniek. De kaas is vrij hard en bros. Wanneer u de kaas gaat snijden kunt u dit dus maar beter erg voorzichtig doen, om te voorkomen dat er stukjes afbreken. Omdat Parmigiano Reggiano 20 dagen in verzadigd pekelwater rijpt zal deze een beetje zoutig smaken. Ook is de kaas vrij pittig, mede door het lange rijpen van minimaal 12 maanden. De beste kazen hebben ongeveer 20-24 maanden gerijpt voordat ze verkocht worden.

Behalve bij uw pasta kan Parmigiano Reggiano ook in verschillende andere gerechten gebruikt worden. Zo kan de kaas gesmolten gegeten worden bij een omelet of (varkens)vlees. U kunt mensen die komen eten hiermee verrassen. Ze verwachten namelijk een zachte kaas, maar worden verbaasd door de pittige en zoute Parmigiano Reggiano. Ook misstaat deze kaas niet bij de vis of gewoon op een kaasplank , wanneer in kleine hoeveelheden geserveerd.

Waar kunt u Parmigiano Reggiano kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar u Parmigiano Reggiano kunt kopen. Bij enkele supermarkten en bijna alle kaasboeren zal u deze kaas kunnen vinden. U kunt Parmigiano Reggiano ook eenvoudig online bestellen bij onze webshop. Daar is het mogelijk een stuk te kopen of zelfs een hele kaas. Omdat wij grootschalig verkopen, zijn onze prijzen een stuk lager dan de eerder genoemde verkopers en voor bestellingen hoeft u de deur niet eens uit!

Tegen een voordelige prijs Parmigiano Reggiano kopen? Dat kan in de webshop!