• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Verras uw gasten met Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano is – zoals de naam al doet vermoeden – een Italiaanse kaas. De kaas is voor het eerst gemaakt in de omgeving van de stad Parma. Waarschijnlijk kent u deze stad van de bekende Parmaham.

Hoe is Parmigiano Reggiano ontstaan?

Ongeveer 800-900 jaar geleden werd Parmigiano Reggiano voor het eerst geproduceerd. In de streek werd daarvoor ook al lange tijd kaas geproduceerd. De huidige kazen worden nog steeds naar dit oude recept gemaakt; er wordt enkel melk uit de streek gebruikt. Toevoegingen aan dit recept zijn zelfs streng verboden! Per kaas is er ongeveer 600 liter melk nodig en alle Parmigiano Reggiano rijpen minimaal 12 maanden. De kaas is ideaal na ongeveer 20-24 maanden rijpen. In vergelijking met de oude Goudse kaas is dit erg veel; deze kaas rijpt 10-12 maanden. Enkel overjarige kaas rijpt langer dan Parmigiano Reggiano. Tijdens het rijpen wordt de kaas meerdere malen gekeerd en geborsteld om u van de hoogste kwaliteit te laten genieten.

De smaak van echte Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano is eenvoudig te onderscheiden van andere kazen. De kaas wordt namelijk enkel geproduceerd in de provincies Parma, Modena en Reggio Emilia. Alleen kazen die hiervandaan komen mogen de naam dragen. Er is een instituut dat de productie en originaliteit van de kazen controleert; het ‘Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano’. Aan de hand van het keurmerk ‘Parmigiano Reggiano’ kan u zien of de door u gekochte kaas voldoet aan de eisen van dit instituut.

Parmigiano Reggiano smaakt redelijk pittig. Doordat de kaas 20 dagen in verzadigd pekelwater ligt smaakt het ook een beetje zout. Ook is de kaas redelijk droog en hard van structuur. Omdat de kaas hierdoor makkelijk breekt, dient u Parmigiano Reggiano voorzichtig in stukken te snijden. Ook kan u de kaas raspen. Dit is erg lekker bij bijvoorbeeld pastagerechten of salades. De smaak komt door het raspen goed tot zijn recht, maar is niet zo overheersend als bij stukjes kaas. Ook kan u de kaas smelten bij een omelet of op vlees. Hierdoor kan u gasten die bij u komen eten een ware smaaksensatie geven!

Bestel Parmigiano Reggiano online

In onze webshop kunt u de echte Parmigiano Reggiano eenvoudig bestellen. Wij verkopen deze kaas in stukken, maar mocht u een hele kaas willen is dit ook mogelijk. Door een hele kaas te kopen is de prijs een stuk lager. Omdat Parmigiano Reggiano erg lang houdbaar is, is dit een goede optie. In veel supermarkten zal u de echte Parmigiano Reggiano niet tegenkomen en uw lokale kaasboer is waarschijnlijk aan de dure kant. Als u voor 14:00 bestelt is uw kaas de volgende dag al bij u thuis en bestellingen boven de 40,- euro bezorgen wij gratis!

Eenvoudig Parmigiano Reggiano online bestellen? Dit kan tegen voordelige prijzen in onze webshop!