• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Heerlijke Parmezaanse kaas kopen!


Parmezaanse kaas
is een bekende Italiaanse kaassoort. Deze kaas wordt veel geraspt en over de pasta gestrooid, ook in Nederland. De geschiedenis van de Parmezaanse kaas gaat terug tot al de dertiende eeuw. Daarmee is dit één van de oudste kaassoorten die we nu nog kennen. In onze webshop kunt u lekkere Parmezaanse kaas kopen; zowel in stukken als geraspt, en zelfs hele kazen!

Oorsprong van Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas is Italiaans van oorsprong en komt uit de omgeving van Parma, een landstreek in Italië. Al rond de dertiende eeuw had Parmezaanse kaas de vorm en structuur die hij nu nog steeds heeft. Dat geeft aan dat er al heel lang in die streek kaas geproduceerd werd, want Parmezaanse kaas is niet heel gemakkelijk om te maken. Parmezaanse kaas bestaat alleen uit melk, stremsel, zuursel  en de kwaliteit van de kaasmaker. Er wordt verder helemaal niets toegevoegd aan de kaas. Sterker nog, bij echte Parmezaanse kaas is dat zelfs strikt verboden! Parmezaanse kaas rijpt ongeveer 12 tot 24 maanden, wat relatief lang is voor een kaas. Goudse kaas bijvoorbeeld rijpt maximaal 10 tot 12 maanden. Kenmerkend voor de Parmezaanse kaas is dat de kaas erg hard is, maar gemakkelijk breekt of afbrokkelt. Officiële Parmezaanse kaas mag alleen uit de streken Modena, Reggio Emilia en Parma komen. De echte Parmezaan heeft dan ook een zegel waarop “Parmigiano Reggiano” staat, Italiaans voor Parmezaanse kaas.

Gebruik van Parmezaanse kaas

Het meest bekende gebruik in Nederland van Parmezaanse kaas is de kaas geraspt over de pasta te strooien. Veel Nederlanders gaan hiervoor kant-en-klaar geraspte Parmezaanse kaas kopen in de supermarkt, maar het is niet altijd zeker of die kaas wel goedgekeurde Parmezaanse kaas is. U kunt ook Parmezaanse kaas kopen om schotels mee te gratineren. De kaas laat zich erg makkelijk raspen en schaven, waardoor hij perfect is voor dit gebruik. Ook in salades zijn kleine stukjes Parmezaanse kaas erg lekker. Ze voegen wat meer smaak toe aan de salade. Een derde gebruik van Parmezaanse kaas is samen met vis. Hoewel kaas en vis niet altijd in één mond worden genoemd kan dat met Parmezaanse kaas juist heel goed.

Goedkoop Parmezaanse kaas kopen?

In onze webshop kunt u terecht voor alle soorten kaas, ook Parmezaanse kaas. Onze kazen zijn erg laag geprijsd en van goede kwaliteit. Wij verpakken de kaas altijd vacuüm voor u, zodat hij lekker lang houdbaar blijft. Naast de prijs zijn er nog meer redenen om bij ons Parmezaanse kaas te kopen. Zo is de verzending gratis bij een bestelling vanaf 40 euro en krijgt u uw bestelling al de volgende dag in huis wanneer deze voor 14:00 uur besteld wordt. Wij verkopen zowel stukken Parmezaanse kaas als pakketten van deze kaas. U kunt dus ook in één keer verschillende soorten Parmezaanse kaas kopen!


Op zoek naar een plek om Parmezaanse kaas te kopen? Kijk in onze webshop!