• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Parmezaanse kaas tegen een voordelige prijs

Parmezaanse kaas dankt zijn naam aan de Italiaanse stad Parma (ook wel bekend van de ham). In Italië heet deze kaas Parmigiano Reggiano. De kaas werd voor het eerst gemaakt rond 1200-1300. Momenteel produceren de Italiaanse boeren Parmezaanse kaas nog steeds volgens dit oude recept! De melk komt uit de streek rond Parma en het is verboden om andere ingrediënten toe te voegen.

Productie en smaak van Parmezaanse kaas

Er is ongeveer 16 liter melk nodig voor één kilogram Parmezaanse kaas. Een hele kaas bevat dan ook 600 liter (!) melk. In tegenstelling tot de meeste Nederlandse kazen is de rijpingstijd van Parmezaanse kaas een stuk langer. De kaas rijpt namelijk minimaal 10 maanden. Idealiter rijpt Parmezaanse kaas 20 tot 24 maanden. Tijdens dit rijpen worden de kazen diverse malen omgedraaid, om een hoge kwaliteit te garanderen.

Parmezaanse kaas smaakt vrij pittig en een beetje zout. De zoute smaak ontstaat doordat de kaas zo’n 20 dagen in pekelwater wordt gelegd. Daarbij is de kaas lang houdbaar en vrij droog. Let er daarom bij het snijden van Parmezaanse kaas op dat de kaas niet per ongeluk breekt. Parmezaanse kaas is in onze webshop te koop in stukken. Mocht u echt een liefhebber zijn, dan kunt u tegen een aantrekkelijke prijs ook een hele kaas aanschaffen!

Kijk uit met geraspte Parmezaanse kaas. Meestal is deze kaas niet de echte Parmezaanse kaas. Hij komt niet uit de streek en is niet geproduceerd door de boeren. Mocht u twijfelen over de echtheid van de door u aangeschafte kaas, kijk dan op de verpakking. Op de originele kazen staat het keurmerk ‘Paramigiano Reggiano’. Als dit merk niet op de verpakking staat kan u aannemen dat de kaas niet van de gewenste kwaliteit is.

Recepten met Parmezaanse kaas

Het spreekt voor zich dat Parmezaanse kaas uitstekend past bij Italiaanse gerechten. Waarschijnlijk denk u dan gelijk aan pastamaaltijden; dat heeft u goed gedacht! Deze kaas leent zich in geraspte vorm goed bij de pasta. Echter kan u ook voor de wat creatievere en culinaire gerechten kiezen, zoals een omelet met Parmezaanse kaas en ham of diverse soorten salades.

Koop uw kaas tegen een lage prijs online

Kaas uit supermarkten is meestal van matige kwaliteit en uw lokale kaasboer rekent waarschijnlijk een hoge prijs. Als u tegen een voordelige prijs Parmezaanse kaas wilt kopen bent u bij ons aan het juiste adres! Bovendien verkopen wij de enige echte Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano) in diverse formaten. Zo kan u een kleine hoeveelheid kaas kopen of zelfs een hele kaas. Ook kan u voor een vriend of aardige collega een culinair stuk kaas geven. Wij verkopen verschillende cadeaupakketen tegen goede prijzen! Daarbij levert u met uw bijdrage kleinschalige kaasmakers die op een ambachtelijke manier kaas met een verhaal maken.

 

Op zoek naar de enige echte Parmezaanse kaas? Koop uw kaas online tegen een goede prijs!