• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

manchego

Manchego kopen

 

Manchego is een heerlijke Spaanse kaas, gemaakt van schapenmelk. Er zijn niet zoveel Spaanse kazen te vinden, maar Manchego is wel een lekkere schapenkaas die u bij tapas kunt eten. De naam komt van de regio waar de kaas vandaan komt, La Mancha. Deze regio kent u misschien wel van het beroemde verhaal over Don Quichot, die ook uit La Mancha kwam. La Mancha is altijd al een landbouwgebied geweest en staat zelfs bekend om haar schapen, die voor de Manchego kaas zorgen. Wilt u Manchego kopen? Dat bent u aan het juiste adres bij ons.

 

Manchego; een lekkere, zoute schapenkaas

In La Mancha wordt er goed voor de schapen gezorgd. Hierdoor is de schapenmelk rauw en van hoge kwaliteit. De schapenmelk heeft veel smaak, waardoor de Manchego ook erg lekker smaakt. Manchego wordt gekenmerkt door een lichte, zoute smaak en haar bruine korst. De korst heeft een beetje de structuur van een mand, wat ‘esparto’ wordt genoemd. Niet elke kaas mag zomaar Manchego heten, omdat de kaas een beschermde status heeft. Alleen als de kaas uit La Mancha komt en minimaal 2 maanden heeft gerijpt, mag hij Manchego genoemd worden.

 

Net zoals met andere soorten kaas heeft Manchego niet altijd dezelfde rijpingstijd. Er zijn jonge (tierno), belegen (curado) en oude (viejo) Manchego te onderscheiden. Wat bijzonder is, is dat zelfs oude Manchego nog de kenmerkende zoete, nootachtige smaak heeft. Manchego heeft een redelijk hoog vetpercentage; tussen de 50 en 60%. Hierdoor is de kaas erg vol en romig van smaak. Een heerlijke smaaksensatie is Manchego, ondergedompeld in olijfolie, met een stukje brood. Er zijn zelfs soorten Manchego te koop die een jaar lang in olijfolie hebben gerijpt. Deze hebben een unieke smaak die je niet snel ergens anders tegenkomt. Manchego kopen is dus een goede keus als u een romige, volle schapenkaas zoekt.

 

Manchego kopen? Kijk in onze webshop!

Wilt u ook wel eens een lekkere Spaanse schapenkaas kopen? Dan is de Manchego echt een goede optie voor u. Met deze kaas kunt u namelijk alle kanten op. De kaas is vooral erg populair bij Spaanse tapas, met Serranoham en olijven. Ook in combinatie met peren of perengelei smaakt de kaas erg lekker. Qua drank past een volle rode wijn het beste bij Manchego. U kunt ook gewoon Manchego kopen voor op een kaasplankje of om uit het vuistje te eten.

 

Maar wat is nu de beste plek om Manchego te kopen? Wees niet bang; daar bent u al. Delekkerstekaas.nl is de beste webshop voor allerlei soorten kaas en benodigdheden. Bij ons Manchego kopen staat gelijk aan een verse Manchego kopen die volgens origineel recept is gemaakt. U vindt hier geen ‘namaak-kazen’ of fabriekswerk. Bovendien kunt u geheel zelf kiezen hoeveel Manchego u precies wilt. Van 200 gram tot 2 kilo; alles is mogelijk en alles is vers! Bestel voor 14:00 uur ’s middags en u ontvangt uw heerlijke Manchego de volgende dag nog in huis.