• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Witlof met kabeljauw en Parmezaanse kaas

Het hoofdgerecht is normaliter de eyecatcher van je kerstdiner. Met hazenpeper, een lamsbout of parelhoen zal je zeker scoren en ook de klassieke kalkoen en beenham vallen bij de meeste mensen wel in de smaak. Wil je echter lekker eten, maar niet te lang in de keuken staan? Wil je iets bijzonders serveren zonder ingewikkeld recept? Lees dan vooral even verder en wie weet zet jij dit jaar witlof met kabeljauw en Parmezaanse kaas op tafel.

Een indrukwekkend maar eenvoudig hoofdgerecht

Het kan behoorlijk lastig zijn om elk jaar voor kerst weer een compleet nieuw menu te bedenken. Daarom gaan we dit jaar voor simpel; een lekker stukje vis, wat witlof en als finishing touch Parmezaanse kaas. Een eenvoudig hoofdgerecht dat zeker indruk maakt.

Wat heb je nodig?

Voor dit kerstgerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram rode paprika
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 6 stronkjes witlof
  • 4 eetlepels boter
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper

In onze kaasshop vind je in de Parmezaanse kaas categorie echte Parmigiano Reggiano, maar je kan ook kiezen voor het alternatief Grana Padano. Bestel iets extra’s zodat je je gasten na het diner nog met een klein kaasplankje kunt verrassen.

Hoe maak je het klaar?

Doe als eerste een echt Parmigiano Reggiano schort om. Neem dan een grote koekenpan en laat hierin de helft van de boter smelten. Maak de witlofblaadjes los en doe ze in de koekenpan. Voeg tevens de olijfolie toe en bak in circa 3 minuten al roerend de blaadjes bijna gaar. Roer de honing en balsamico azijn erdoor en voeg wat zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ovenschaal en leg hier de witlof in. Bedek de witlof met de visfilet en bestrooi deze met peper en zout. Smelt de overige boter in een pannetje. Snijd de paprika in fijne blokjes en doe deze samen met de ansjovis in dit pannetje. Bak ongeveer 1 minuut. Maak de Parmezaanse kaas fijn of rasp deze met onze unieke kaasraspmolen voor harde kaassoorten. Roer de kaas door de pan en verdeel vervolgens de inhoud van de pan over de vis in de ovenschaal. Na circa 10 tot 15 minuten garen in de oven is de heerlijke witlof met kabeljauw en Parmezaanse kaas klaar. Garneer dit kerstgerecht met peterselie en maak je gasten blij!