Kerstmenu’s met kaas
Een kerstmenu samenstellen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor kerstmenu’s met kaas. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee kan houden bij het samenstellen van je kerstdiner. We zetten ze voor je op rij:
- Varieer met je gerechten
- Pas de gangen aan
- Denk aan je gasten
- Wanneer serveer je wat
Varieer met je gerechten
Bij het samenstellen van je kerstmenu (met kaas) is het raadzaam om te variëren. Kies dus niet zowel voor een voorgerecht, hoofdgerecht als nagerecht met kaas. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor salade. Serveer je vooraf een salade met kaas, serveer dan geen sla bij je hoofdgerecht met kerst.
Pas de gangen aan
Ga je dit jaar voor een zwaar kerstmenu, zoals wild, ossenhaas en warme nagerechten? Kies dan voor niet te veel gangen. Lichte gerechten zijn salades met geraspte kaas, soep (zoals Mozzarellasoep, vis of kip en nagerechten met fruit. Onthoud; hoe meer gangen je serveert, hoe kleiner de hoeveelheden.
Denk aan je gasten
Het is ook handig om je kerstmenu af te stemmen op de gasten die blijven eten. Houden ze van urenlang tafelen of juist niet? Zijn er kinderen bij en wat hebben ze de rest van de dag gedaan? Hebben ze al veel gesnoept van bijvoorbeeld jouw heerlijke krokante kerstboompjes? Serveer dan niet te zware hoofdgerechten.
Wanneer serveer je wat?
De traditionele volgorde van een kerstmenu is voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Tussen het voor- en hoofdgerecht en het hoofd- en nagerecht met kerst kan je nog een tussengerecht serveren, bijvoorbeeld een klein kaasplankkje.
Als kerstmenu met kaas kun je natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke, lange brunch met koude en warme kersthapjes of voor één van onze lekkere kaasfondues. Dan ben je zo klaar met je menu en je geniet van dezelfde kerstgezelligheid!