Voorgerecht tip 1: Salade met Gorgonzola kaas en peer
Begin dit jaar jouw kerstdiner op een feestelijke manier en wel met een stijlvol voorgerecht. Start dit jaar met kaas als voorgerecht met kerst. En dan bedoelen we niet een plankje met wat blokjes kaas, het bekende kaasplankje wat ook erg lekker kan zijn, maar een smaakvol voorgerecht waarin kaas is verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met Gorgonzola kaas als voorgerecht met kerst?
Een salade met Gorgonzola kaas en peer is een echte aanrader als het gaat om voorgerechten met kaas. Ook met de kerst kun jij dit je gasten zeker voor zetten.
Voor de salade heb je nodig:
- 200 gram Gorgonzola kaas, een heerlijke Italiaanse kaas die je vindt in onze kaasshop, in de categorie ‘Buitenlandse kaas’.
- 4 geschilde handperen
- 75 gram walnoten
- 2 stengels bleekselderij
Voor de dressing
Voor de dressing van je voorgerecht met kaas heb je nodig: een eierdooier, 4 eetlepels maïskiemolie, 1 eetlepel bouillon en notenolie, 1 theelepel mosterd en witte wijnazijn en een halve theelepel honing. Al deze ingrediënten meng je met een staafmixer, met uitzondering van de olie. Deze voeg je na het mixen langzaam toe tot de dressing gaat binden.
Salade met kaas voorgerecht voor kerst opmaken
Halveer de walnoten, doe ze in een droge koekenpan en rooster deze circa twee minuten tot ze goudbruin zijn. Om aanbranden te voorkomen, regelmatig even schudden. Snijd de Gorgonzola kaas in blokjes met een speciaal mesje voor zachte kaas en snijd de bleekselderij en peren in reepjes. Neem een mooie kerstschaal om je salade in op te maken. Schep hier alles voorzichtig door elkaar. Giet tot slot de dressing erover en klaar is jouw kaas voorgerecht met kerst.