• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Kaasplankjes; smaakvolle nagerechten met kerst

Wat zet je dit jaar voor nagerechten met kerst op tafel? Wij weten het wel en kiezen voor een smaakvol kaasplateau. Voor ons is het kaasplankje dé afsluiter van een heerlijk kerstdiner. Het mooie is dat de variatiemogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt een kaasplateau helemaal naar eigen wens indelen en er een waar kunstwerk van maken. Je gasten zullen verrast zijn met een kaasplankje als nagerecht tijdens kerst. 

Wij kunnen ons voorstellen dat kaas als nagerecht met kerst niet meteen het eerste is waar je aan denkt. Vaak zit je na een uitgebreid kerstdiner zo vol dat je bijna geen kaas meer kan zeggen. Toch zou je het echt eens moeten proberen. Vanwege de kleine stukjes is het een perfecte maaltijd afsluiter en qua machtigheid valt onze kaas ook reuze mee. 

Soorten kaasplateaus

Zoals gezegd zijn de variatiemogelijkheden voor het samenstellen van een kaasplankje als nagerecht met kerst onbeperkt. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij alvast diverse kaasplankjes voor je samengesteld. In onze kaasshop vind je kaasplateaus van vier tot acht personen. Toch liever zelf samenstellen? Geen probleem. Leuk is bijvoorbeeld om je kaasplateau aan je kerstmenu aan te passen. Heb je bijvoorbeeld een Italiaans diner klaargemaakt? Sluit dan af met een Italiaans kaasplankje. Hieronder wat kaastips voor diverse kaasplankjes die je kunt gebruiken als nagerecht met kerst:

Italiaanse kaasplankje:

Hollands kaasplankje:

 Frans kaasplateau:

Tot slot

Haal de kaas twee tot drie uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Wacht dus niet totdat je aan dit nagerecht tijdens de kerst gaat beginnen, want op kamertemperatuur komen de smaken en geuren pas echt goed tot hun recht. Tip: serveer bij je kaasplankje een lekkere confiture, zoals een vijgencompote of perenconfiture.