• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Kaasmousse als kerst nagerecht

Geen zin om met de feestdagen na een uitgebreid voor- en hoofdgerecht nog lang in de keuken te staan voor het nagerecht? Maar wil je jouw gasten wel iets bijzonders als dessert geven? Lees dan vooral even verder, want tip 2 van onze nagerechten met kaas is een overheerlijke kaasmousse gemaakt van jonge kaas. Niet alleen speciaal en erg lekker, maar ook nog eens snel kaar.

Lekker nagerecht dat zo op tafel staat

Zoals gezegd heb je deze kaasmousse in handomdraai klaargemaakt. Dit doe je gewoon ruim van tevoren (omdat het ook nog even moet koelen), zodat je tijdens het kerstdiner alleen de finishing touch nog maar hoeft te verzorgen.

Ingrediënten:

Voor de kaasmousse haal je de volgende ingrediënten in huis: 

  • 250 gram jonge kaas, die je natuurlijk in onze kaasshop bestelt!
  • 10 gram gelatinepoeder
  • 4 wafelvormpjes
  • 4 takjes munt
  • 3 soorten fruit, bijvoorbeeld frambozen, aardbeien en bessen
  • 2 eiwitten
  • 1,5 dl vloeibare honing
  • 1,5 dl magere yoghurt
  • 1 dl water
  • 1 geraspte citroenschil
  • ½ lepeltje gemberpoeder
  • Poedersuiker

Verder heb je voor de bereiding een mixer en blender nodig.

Klaarmaken van de kaasmousse

Laat de gelatine in een kom met warm water oplossen. Doe de jonge kaas, geraspte citroen, yoghurt, honing en gemberpoeder in de blender en mix stevig. Voeg vervolgens de gelatine toe, mix nog even door en laat het geheel afkoelen. Klopt de eiwitten tot ze stijf zijn en roer deze door het mengsel. Zet de mousse daarna voor een paar uur in de koelkast. Na het hoofdgerecht hoef je alleen nog maar de wafelvormpjes met een klein beetje fruit te vullen, daarop de mousse te scheppen met als afsluiter het muntblaadje. Zet de vormpjes op een bord. Maak het bord mooi op met fruit eromheen, wat poedersuiker en een paar drupjes honing. Je gasten zullen smullen van dit lichte nagerechtje met jonge kaas! Liever een warm nagerecht met kaas? Lees dan onze tip ‘Geitenkaas uit de oven’.