• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Kerstdiner tip; lekker kaasfonduen tijdens de kerst

Wil je dit jaar als kerstdiner eens iets anders dan het standaard gourmetten? Kies dan voor een lekkere kaasfondue op kerstavond, eerste of tweede kerstdag. Kaasfonduen is namelijk heel gezellig, totaal niet ingewikkeld en bovenal erg lekker. Je kunt er van alles bij serveren zonder urenlang in de keuken te staan. Dat wordt een makkie dit jaar.

Kaasfonduen tijdens de kerst wordt steeds populairder en dat is ook niet zo vreemd. Het is echt een soort gezelschapseten, want je kookt samen met je vrienden en/of familie. Binnen een mum van tijd heb jij dus een heerlijk kerstdiner op tafel gezet.

Bannerkaasfondue

Diverse soorten kaasfondue

Ga je dit jaar als kerstdiner kaasfonduen? Gebruik dan vooral een goede kaas die gemakkelijk smelt. Denk bijvoorbeeld aan Emmentaler of Gruyère. Dit zijn goed gerijpte Zwitserse kaassoorten, ideaal voor een klassieke Zwitserse kaasfondue. Het kaasfonduen is oorspronkelijk ook afkomstig uit de Zwitserse Alpen. Liever gewoon kaas van Hollandse bodem? Geen probleem, kies dan voor een zachte boerenkaas fondue.

In onze kaasshop vind je diverse fonduepakketten met kazen die perfect bij elkaar passen. Je hoeft de blokjes kaas alleen nog maar in de pan te laten smelten en je kerstdiner kan beginnen.

Dippers voor je kaasfondue

Stokbrood mag niet ontbreken bij je kaasfondue kerstdiner. Het is met stip één van de meest gebruikte ingrediënten om in de gesmolten kaas te dopen. Uiteraard zijn er nog veel meer producten die je als kaasdipper kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kleine champignons, bloemkool- en broccoliroosjes, blokjes ham, radijsjes, stukjes appel, cherrytomaatjes, paprika en olijven. Daarnaast zijn meergranenbrood, stukjes roggebrood, schijfjes komkommer, soepstengels, druiven, augurken, zilveruitjes, krieltjes en zelfs mini knakworstjes uitstekend geschikt om in de kaasfondue te dopen. 

Tot slot nog wat tips voor dit kerstdiner

Ga je kaasfonduen tijdens de kerst? Reken dan op circa 175 tot 200 gram kaas per persoon. Gebruik bij voorkeur droge witte wijn voor het smelten van de kaas en kies voor dezelfde wijn bij het eten, voor een evenwichtige smaak. Voor de rest, laat je fantasie de vrije loop, geniet van de gezelligheid van het kaasfonduen, dan wordt jouw kerstdiner absoluut een succes!