• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Voor alle kerstgerechten de juiste kaas

Kaas is niet alleen erg lekker, maar is eveneens een zeer veelzijdig product. Niet alleen eet je kaas op de boterham of als blokje uit het vuistje, ook in diverse gerechten kun je kaas gebruiken. Kies daarom dit jaar eens voor kerstgerechten met kaas. De echte kaasliefhebber zal je dankbaar zijn. 

Kaasfondue en Raclette; gerechten met alleen kaas

De meest bekende kerstgerechten met kaas zijn kaasfondue en raclette. Bij kaasfondue smelt je de kleine blokjes kaas in een fonduepan. Voor dit gerecht kun je veel verschillende soorten kaas gebruiken, van Franse kaas tot Zwitserse kaas en van boerenkaas tot kruidenkaas en zelfs geitenkaas. Om te racletten heb je raclette kaas nodig. Deze kaas wordt eenzijdig verwarmd en wanneer de kaas zacht is, schraap je deze op je bord. Heerlijk met geblancheerde groenten, champignons, aardappels, tafelzuur en stokbrood.

Nog meer tips voor kerstgerechten met kaas

Er zijn natuurlijk nog veel meer gerechten die je extra lekker maakt door de toevoeging van kaas. Zo smaakt brie heerlijk bij gerechten met pasta, door de witlof of bij een varkenshaasje. Parmezaanse kaas is een echte raspkaas. Je kunt veel ovengerechten gratineren met deze verrukkelijke kaas. Je kunt ook de geraspte oude kaas over het gerecht uitstrooien als finishing touch, voordat je jouw kerstgerecht op tafel zet.

Kerstgerechten met geitenkaas

Tot slot willen we ook nog even aandacht besteden aan onze gezonde geitenkaas, want ook deze kaas leent zich prima voor talloze gerechten. Zalmfilet met geitenkaas uit de oven is hier een goed voorbeeld van. Ook smaakt geitenkaas uitstekend bij spinazie met aardappelpartjes en kun je ook een taco vullen met deze kaas. Dankzij de veelzijdigheid van kaas valt er dus genoeg te kiezen als je op zoek bent naar kerstgerechten met kaas.