Gebruik kaas in je hoofdgerechten met kerst
De feestdagen komen er weer aan, net als de vraag: “Wat gaan we eten dit jaar?” De kerstdagen zijn dagen vol gezelligheid. Cadeautjes onder de boom, gezellig met familie en vrienden rond de tafel en natuurlijk lekker eten. Ga je dit jaar voor wild, vis of toch voor de gourmet of kaasfondue? Als we je een tip mogen geven: ga voor hoofdgerechten met kaas. Geraspte kaas of blokjes kaas, het geeft je gerecht een extra dimensie en een fantastische smaak. Probeer het maar eens!
Hoofdgerechten met geraspte kaas
Je vraagt je misschien af of je zomaar over elk gerecht kaas kan uitstrooien. In principe zijn er tal van hoofdgerechten met kaas te bedenken waarbij dit product als finishing touch kan worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn:
Gebruik bij voorkeur een oude kaas, zoals boeren oud snijbaar of Parmezaanse kaas. Deze kazen kun je gemakkelijk raspen en geven je hoofdgerecht met kerst een pikante byte.
Hoofdgerechten met stukjes kaas
Daarnaast kun je ook kiezen om in plaats van geraspte kaas, blokjes kaas aan je hoofdgerecht met kerst toe te voegen, bijvoorbeeld:
- Kip uit de oven met Taleggio kaas in kleine stukjes gesneden
- Groentetaart met komijnekaas
- Witlof met ham en stukjes boeren belegen kaas
- Ossenhaas met Blue Stilton of een andere soort blauwschimmelkaas
Natuurlijk denken we ook aan de kids. Voor hen kan je kaaspoffertjes maken of Hollandse kaaspannenkoeken met zacht belegen kaas, stroop en spek. Gegarandeerd een succes.
Er zijn dus talloze, lekkere hoofdgerechten met kaas voor de kerst te bedenken. Ontdek wat onze kaas jou te bieden heeft!