• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Geitenkaas uit de oven

De lekkerste toetjes als afsluiting van je kerstdiner maak je natuurlijk ook zelf. Wil je dit jaar je gasten een nagerecht met kaas voorzetten, laat je dan vooral inspireren door de heerlijke tips die wij je voorschotelen. Geitenkaas uit de oven bijvoorbeeld, een lekker hartig nagerecht, een echte aanrader voor iedereen die niet van mega zoete toetjes houdt.

De ingrediënten van dit hartige dessert:

Voor de bereiding van dit smaakvolle nagerecht heb je niet veel losse ingrediënten nodig. Ideaal dus als je al een ingewikkeld hoofdgerecht hebt klaargemaakt. Voor de geitenkaas uit de oven heb je nodig (uitgaande van 8 personen):

 

  • 400 gram jonge geitenkaas, bij voorkeur platte stukken die je gemakkelijk kan snijden. Tijdens het bestelproces, kun je dit bij het vakje ‘opmerkingen’ aangeven.
  • 8 plakjes licht roggebrood
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Hoe maak je het klaar?

Snijd 8 even grote blokjes uit de geitenkaas. Bekijk onze kaasmesjes als je geen goed mes hebt. Steek of snijd uit de plakjes roggebrood 8 blokjes die ongeveer 2 cm groter zijn dan de blokjes kaas. Je kan van de kaas en het roggebrood natuurlijk ook andere vormpjes snijden. Bestrijk het roggebrood met de olijfolie en leg de kaasjes erop. Druppel op elk kaasje ongeveer een half theelepeltje honing. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats daarna de kaasjes in het midden van de oven. Na circa 6 minuten bakken is jouw geitenkaas uit de oven klaar om opgediend te worden. Zitten je gasten nog niet zo vol? Dan kan je er wat frisse sla bij serveren. Wordt dit teveel van het goede? De geitenkaas uit de oven smaakt ook heerlijk bij het laatste restje rode wijn uit de fles ;) Toch liever een koud nagerecht met kaas? Bekijk onze tip 2 van de nagerechten, een lekkere mousse van jonge kaas!

\