Speciaal Frans dessert met kaas
Tip 3 van de nagerechten met kaas staat in het teken van onze heerlijke Franse kaasjes. Een smaakvol dessert, wat je eventueel ook als borrelhapje kunt serveren. Een soort van Frans kaasplankje, maar dan net iets anders of eigenlijk met iets extra’s.
Culinair nagenieten
Een Frans kaasplankje is een prima afsluiter van een culinair diner. Helemaal leuk als je ‘Frans’ hebt gegeten natuurlijk, maar ook uitstekend te serveren na ieder ander gerecht. Tijdens dit nagerecht met kaas kun je met je gasten nog uitgebreid genieten of natafelen.
Welke ingrediënten heb je nodig?
Voor dit speciale Franse nagerecht met kaas heb je nodig:
- Een zacht geitenkaasje, bijvoorbeeld Picolin
- Een Franse blauwaderkaas, zoals Fourme d’Ambert
- Een zacht Frans kaasje met oranje korst, a la Munster
- Pitloze, rode gewassen druiven
- Een handje walnoten
- Scheutje olie
- Vijgenbrood
De kaasjes van dit Franse kaasplankje koop je natuurlijk in onze kaasshop. Wil je daarnaast de kaas stijlvol serveren? Bekijk dan onze categorie met kaasplanken. Je vindt hier diverse soorten kaasplateaus, van beukenhout tot leistenen kaasplankjes en zelfs eentje in de vorm van boomstam, gemaakt van teakhout.
De opmaak van je Franse dessert
Haal de kaas uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Neem een koekenpan en verhit hier het scheutje olie in. Rooster vervolgens op laag vuur (in een paar minuten) de walnoten goudbruin. Vergeet niet af en toe om te schudden, anders branden ze aan. Laat daarna de walnoten op een bord afkoelen. Snijd het vijgenbrood in dunne plakjes en presenteer deze samen met de stukjes Franse kaas, druiven en walnoten op een mooie kaasplank. Het culinair nagenieten kan beginnen!