• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Voorgerecht tip 2: Carpaccio met oude Beemsterkaas

Een kerstdiner zonder voorgerecht kan eigenlijk niet. Jouw diner begint pas goed met een lekker voorafje. Kies je dit jaar voor een carpaccio als voorgerecht met kerst? Wijk dan eens af van het ‘klassieke model’. Carpaccio van rundvlees, ofwel de standaard carpaccio, wordt traditioneel met Parmezaanse kaas geserveerd, te koop in onze kaasshop. Maar wij willen je dit keer kennis laten maken met een gerecht waarin echte Hollandse kaas wordt gebruikt, namelijk oude Beemster kaas.

Ben je op zoek naar een voorgerecht met kaas dat zeker in de smaak zal vallen bij je gasten? Dan adviseren wij je om carpaccio met oude Beemsterkaas als voorgerecht met kerst te serveren. Je hebt niet veel nodig en je bent lekker snel klaar.

Wat heb je nodig

Voor dit voorgerecht met kaas heb je, uitgaande van 4 personen, het volgende nodig:

  • 300 gram rundercarpaccio
  • Een stuk oude Beemsterkaas, klik hier om te bestellen
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • Rucola sla
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • Kappertjes
  • Peper en zout

De opmaak van je bord; zien doet eten!

Voor de dressing van je voorgerecht met kaas heb je nodig: een eierdooier, 4 eetlepels maïskiemolie, 1 eetlepel bouillon en notenolie, 1 theelepel mosterd en witte wijnazijn en een halve theelepel honing. Al deze ingrediënten meng je met een staafmixer, met uitzondering van de olie. Deze voeg je na het mixen langzaam toe tot de dressing gaat binden.

Salade met kaas voorgerecht voor kerst opmaken

Voor de opmaak van dit smaakvolle voorgerecht met kaas neem je vier borden en leg je op elk bord dunne plakjes carpaccio. In plaats van vier borden, kan je ook een mooie schaal nemen. Klop de azijn, olie, peper en wat zout tot een dressing in een kommetje. Druppel de dressing over de carpaccio. Snijd de rucola en leg de blaadjes in een mooie vorm (naar eigen inzicht) over de carpaccio. Leg daar bovenop de kappertjes, pijnboompitjes en tomaatjes (in tweeën gesneden). De Beemsterkaas in dit voorgerecht met kaas kun je op twee manieren verwerken. Of je schaaft er flinterdunne plakjes van met ’s werelds beste kaasschaaf Milano of je snijdt de oude Beemsterkaas in grove stukken en steekt deze tussen de sla. Toch liever een ander voorafje? Bekijk dan onze andere kaas voorgerechten voor kerst.