• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Kaasplateau samenstellen

Een kaasplateau is geschikt voor vele gelegenheden. Lees meer over kaasplateaus bij DeLekkersteKaas en bestel direct via onze webshop de lekkerste soorten kaas. Geniet ervan!

Op elke verjaardag of feestje: kaas!

Kaas maakt elke gelegenheid tot een feestje. Een paar goede tips van onze kaaskenners. Nog meer tips hebben we voor je op een rijtje gezet in onze blogs 'tips voor het lekkerste kaasplankje #1 en #2.
  • Per persoon reken je 100 tot 125 gram.
  • Neem kaas van verschillende herkomst en smaak. Schik de kaas van zachte roomsmaak naar pittige.
  • Laat de kaas op kamertemperatuur komen door hem 3 uur van te voren uit de koelkast te halen. Als je een koele kelder van 10 graden met constante luchtvochtigheid hebt dan bof je. Dat is een uitstekende bewaarplaats voor kaas. Het speciale papier waarin wij de kaas bij levering verpakken beschermt tegen uitdrogen en voorkomt zweten.
  • Het snijden en opmaken van kaas is leuk als je goed gereedschap hebt. Er zijn verschillende mesjes verkrijgbaar in onze webshop.
  • Snijd met een warm mesje, dat gaat makkelijker. Heb je weinig ervaring met het snijden? Kijk dan verderop naar ons snijschema. Maar een gek gesneden plakje smaakt natuurlijk ook prima!

Wat kun je bij kaas drinken?

Wijn! Maar bij kaas smaakt ook thee en bepaalde soorten bier. De Engelsman zweert bij port. Cider past in sommige gevallen ook. Het is niet eenvoudig de goede combinatie te vinden Kies, zoals in Frankrijk wordt gedaan wijn om het niet te lastig te maken. Van november tot februari drink je bijvoorbeeld heerlijke Beaujolais Primeur, daarna een Rhônewijn. Dat mag gerust een Vacqueyras zijn. Een combinatie met droge witte wijn zoals Entre Deux Mers is ook verrukkelijk. Met een glas wijn uit de Médoc en een schaafsel stalkaas waan je je op vakantie. En een Pineau de Charantes (zoet) smaakt verrassend bij een Roquefort. Om het extra feestelijk te maken, drinken de kinderen een glaasje Jip en Janneke bubbelsap bij een schaaltje jonge kaas!

Kaasplateau presenteren

Kaas kun je prachtig serveren. Op een schaaltje waardoor er wat diepte in de presentatie komt, het kan op een plankje en zelfs op een matje. Versier het met druiven, noten, met dunne plakjes stokbrood of heel romantisch met eetbare viooltjes. Kaas kun je op veel manieren snijden. In onderstaand schema staan 12 manieren afgebeeld. Kijk ook eens in onze webwinkel naar kaasgereedschap. Niet alle kazen kunnen nameijk met één soort mesje gesneden worden. Een ietwat warm mesje snijdt beter. Geniet ervan!