• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Stel met onze kazen een kaasplateau samen!

Een kaasplateau ziet er altijd erg aantrekkelijk uit. Op verjaardagen, feesten, borrels of andere gelegenheden misstaat een kaasplateau eigenlijk nooit. Het kan daarom erg handig zijn om zelf zo’n plateau samen te stellen. Het gaat immers niet alleen om de kaas zelf, maar ook om hoe die gesneden wordt, hoe de kaas geserveerd wordt, wat erbij te gedronken wordt, enzovoorts. Dit en meer leest u op deze pagina!

Welke kazen passen op een kaasplateau?

Het lijkt misschien erg lastig om de verschillende soorten kazen voor uw kaasplateau samen te stellen. Dit is echter minder lastig dan u denkt! Wanneer de kazen op een bepaalde manier op elkaar lijken is een kaasplateau bijna altijd al geslaagd. U kunt bijvoorbeeld een kaasplateau maken met alleen maar verschillende soorten geitenkaas of kruidenkaas. Of u kiest voor verschillende Hollandse kazen. Ook een geheel gevarieerd kaasplateau kan er mooi en lekker uitzien. Let er bij het kiezen van de kaas vooral op hoe de kaas smaakt. Ook smaken kunnen namelijk met elkaar ‘vloeken’!

Een kaasplateau samenstellen

Als u de kazen hebt uitgekozen begint het daadwerkelijke werk; het samenstellen van het kaasplateau. Kijk allereerst naar de hoeveelheden en reken op ongeveer 100 tot 125 gram kaas per persoon. Wanneer het kaasplateau niet het enige of niet het belangrijkste gerecht is, ga dan voor minder kaas. Bewaar de kaas op de juiste temperatuur en haal hem ongeveer 3 uur van tevoren uit de koelkast. Snijd de kaas met een warm mesje. Dat kan op veel verschillende manieren. Wees eens creatief en maak zelf mooie vormen van de kaas! In onze webshop vindt u verschillende soorten mesjes om de kazen mee te snijden. Mocht het snijden niet helemaal goed gaan, wees dan niet getreurd; het stukje kaas zal nog steeds lekker smaken. Qua drinken past wijn het beste bij kaas. Niet alleen is dit de meest geserveerde drank bij kaas, u maakt het uzelf er ook lekker makkelijk mee. De meeste mensen houden van een lekkere rode wijn bij een goed kaasplateau, maar ook droge witte wijn kan uitstekend smaken bij de juiste soorten kaas. Voor de kinderen zorgt u voor een lekker glaasje limonade, het liefst niet met prik.

Dan als laatste het serveren zelf. U kunt uw kaasplateau op verschillende manieren samenstellen. Als eerste kunt u het op een ouderwets houten kaasplankje serveren. Dat ziet er al erg leuk en gezellig uit. Ook kunt u kiezen voor een grote, brede schaal of zelfs voor een matje. Versier uw kaasplateau met bijvoorbeeld druiven, noten of plakjes stokbrood. Wees niet bang om er iets feestelijks van te maken! Naast gewone stukken kunt u kaas ook tot krulletjes schaven met bepaald gereedschap. Dat is weer net iets anders en ziet er bijzonder uit. Ook kunt u de kaas gewoon schaven om het op een leuke manier op te maken. De keuze is geheel aan u!

 

Om een lekker kaasplateau samen te stellen gaat u naar onze webshop!