• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Doe eens een kaasplankje cadeau!

 

Een kaasplankje wordt al erg lang als cadeau gegeven, meestal bij relaties. Nog steeds is een zelfgemaakt (of al voorbereid) kaasplankje een erg leuk relatiegeschenk – zowel om te geven als te krijgen. U trakteert iemand op een lekkere gang voor na een heerlijke maaltijd, om even na te genieten. Weet u niet precies wat er op een kaasplankje hoort? Bij ons koopt u een kant-en-klaar kaasplankje cadeau! Of u kiest natuurlijk zelf de kazen uit, zoekt een mooi plankje uit en stelt zelf een kaasplankje samen. Alles is mogelijk!

Een lekker kaasplankje cadeau

Het klinkt misschien een beetje raar; een kaasplankje cadeau geven. Toch wordt dit bijna als traditie beschouwd wanneer het om relatiegeschenken gaat. Met een kaasplank geeft u de twee gelukkigen eigenlijk een lekker nagerecht waar ze onder het genot van een glaasje wijn van kunnen genieten. Maar niet alleen als relatiegeschenk is een kaasplankje een leuk idee; ook voor bijvoorbeeld vrienden in het buitenland kan een kaasplankje cadeau erg leuk zijn. Een kaasplankje wordt vaak als typisch Nederlands beschouwd en mensen in het buitenland hebben er waarschijnlijk nog nooit één gekregen. Dus in plaats van stroopwafels of drop doet u de volgende keer lekker een kaasplankje cadeau aan uw vrienden of familie in het buitenland! Natuurlijk is het dan extra leuk om een kaasplankje cadeau te geven met typisch Hollandse kazen. Hoewel Hollandse kazen wereldwijd erg veel verkocht worden geeft het toch een leuke extra ‘touch’ aan uw kaasplankje. Bovendien vind je in het buitenland vaak de standaard ‘Goudse kaas’, extra reden dus om speciale boerenkaas of kruidenkaas mee te nemen.

Wat nog meer te geven bij het kaasplankje?

Alleen een kaasplankje cadeau geven is eigenlijk niet voldoende. Meestal wordt er bij een kaasplankje nog wat anders gegeten of gedronken. Een goede fles wijn bijvoorbeeld past prima bij een lekker kaasplankje. Informeer bij ons naar de beste wijn voor een bepaald plankje. Niet elke wijn past namelijk goed bij elke kaas. Zijn de mensen aan wie u het kaasplankje cadeau wilt doen niet zulke wijnliefhebbers? Geen nood, ook bier kan goed gedronken worden bij een kaasplankje. Meestal zijn speciaalbieren geliefd bij kaas. Ook hier hangt het erg af van de soorten kaas die u heeft gekocht welk bier er het beste bij gedronken kan worden. Harde en pittige kazen vragen om wat zachter witbier, schimmelkaas om zoete en zachtzure bieren en andere kazen juist weer om bier met een hoger alcoholpercentage. Aarzel niet om ons om advies te vragen voor drinken bij uw kaasplankje.

Er wordt niet alleen drinken genuttigd bij een kaasplankje, soms komt er ook extra eten bij. Meestal is dit stokbrood; lekker krokant, neutraal brood waardoor de kaas niet teveel overheerst wordt maar juist meer kan overheersen. Ook lekkere (zelfgemaakte) chutney past goed bij een kaasplankje cadeau met stokbrood. Ga bijvoorbeeld voor een chutney van peren. De zachte smaak hiervan past perfect bij de romige kazen. Kortom, er is genoeg te kiezen als u een kaasplankje cadeau wilt doen!

 

Kaasplankje cadeau geven? Kijk in onze webshop voor de lekkerste, vooraf samengestelde kaasplankjes!