• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Een lekkere kaasplank voor allerlei gelegenheden!

Iedereen heeft ze wel eens gezien; lekkere kaasplankjes met de meest uiteenlopende soorten kaas  die je maar kunt bedenken. Vaak geserveerd met een lekker wijntje en stokbrood erbij is de kaasplank eigenlijk altijd toepasselijk op een verjaardag of borrel. Lees hier wat er precies op een lekkere kaasplank ligt, wanneer hij geserveerd wordt en wat u erbij kunt drinken!

Welke kazen liggen er op een kaasplank?

Een kaasplankje bestaat meestal uit zeer afwijkende soorten kaas. Zo wordt elke soort smaak vertegenwoordigd. We kennen ongeveer vijf verschillende kazensoorten:

U vindt meestal al deze vijf kaassoorten op een kaasplank. Weet u niet precies bij welke kaasfamilie een kaas hoort? Vraag het na bij de kaasboer, kijk op internet of natuurlijk in onze webshop. Wij hebben bij elke kaas goed aangegeven wat voor soort kaas het is, wat de smaak is, waar hij vandaan komt – alles wat u over de kaas wilt weten!

In onze webshop kunt u een kant-en-klare kaasplankkopen. Wij vermelden altijd goed welke kazen er in het pakket zitten en wat voor smaken deze hebben. We bieden verschillende soorten kaasplanken, onder andere een kaasplank met Friese kazen en kruidenkazen. Ook kaasplanken met een gevarieerd aanbod van kaas kunt u in onze webshop vinden.

Gelegenheden voor een kaasplank

Een kaasplank kan eigenlijk bij allerlei gelegenheden geserveerd worden. Kaas doet het altijd goed op verjaardagen; kijk maar naar hoe vaak er stukjes kaas en worst geserveerd worden. Met een kaasplank tilt u het naar een nog iets hoger niveau; het draait alleen om de kaas en de smaken zijn zorgvuldig geselecteerd. Omdat de kaas redelijk makkelijk weg-eet kunt u een kaasplank serveren bij:

  • Een verjaardag
  • Een borrel
  • Enig ander feest
  • Als nagerecht
  • Als cadeau voor vrienden in het buitenland
  • Als tussendoortje
  • Als relatiegeschenk

Kortom, het is eigenlijk altijd tijd voor een kaasplank! In restaurants ziet u vaak een kaasplank bij de nagerechten staan. Deze is natuurlijk wel wat kleiner dan als u een kaasplank als enige gerecht serveert. Ook zijn de smaken bij een kaasplank als nagerecht meestal wat minder sterk en wat zachter. Elke gelegenheid vraagt ook om andere kaas en andere drank erbij. Vraag ons gerust om advies en wij geven u goede tips voor wat voor kaasplank dan ook!

Wat te drinken bij een kaasplank?

Bij een kaasplank kunt u niet zomaar wat koffie, thee of fris schenken. De kaas vraagt namelijk om speciale smaken, ook voor het drinken. Een goede rode wijn wordt altijd gewaardeerd bij kaas. Steeds meer raakt ook bier in trek bij kaasliefhebbers. En zoals voor alles geldt: bij elke kaas hoort weer een ander bier of een andere (rode) wijn. Droge witte wijn kunt u ook als alternatief overwegen voor bij uw kaasplank. Vergeet ook niet om wat stokbrood te snijden voor bij de kaas. Met deze combinatie moet het helemaal goedkomen met uw kaasplank!

Op zoek naar een kant-en-klare kaasplank? Of liever zelf één samenstellen? Bekijk direct het aanbod in onze webshop!