• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

kaasfondue

Kaasfondue kant en klaar

De meeste Nederlanders kunnen wel genieten van eens lekker samen kaasfonduen. Gesmolten kaas met brood en verschillende soorten groente zorgen voor een avond vol gezelligheid. Ook sluit het eten van kaas perfect aan bij de gewoonte van Nederlanders om veel zuivelproducten te eten. U kunt de kaasfondue na de maaltijd tevoorschijn halen, maar ook de complete maaltijd eraan wijden. Hieronder kan u meer lezen over hoe u het kaasfonduen nog leuker en eenvoudiger kunt maken.

Met welke kaas kan ik het best kaasfonduen?

Het is leuk om zo nu en dan te variëren in de kaassoort. Dit zorgt ervoor dat de kaasfondue telkens nét wat anders smaakt. Maar welke kazen zijn hiervoor geschikt? Het is verstandig om een kaas te nemen die goed smelt. Hele harde, droge kazen zijn dus niet al te geschikt om mee te fonduen. Ideaal zijn kazen die tijdens de bereiding ‘gekookt’ zijn. Deze kazen smelten bijzonder goed. Hieronder staan enkele voorbeelden van kazen die u kunt gebruiken:

  • Emmentaler: ideaal omdat u het in Nederland eenvoudig kunt kopen en een stevige smaak heeft
  • Gruyère: een Zwitserse kaas die snel smelt. Kan eventueel ook vermengd met Emmentaler gebruikt worden.
  • Comte: een beroemde combinatie voor het kaasfonduen bestaat uit Emmentaler, Beaufort en Comté

De bovenstaande kazen zijn bij onze kaas webshop in kant en klaar pakketten te koop. Bij deze pakketten is de kaas al geraspt: lekker makkelijk dus! Als u uzelf of uw gasten eens extra wilt verrassen kunt u ook een stukje blauwschimmelkaas toevoegen. Dit soort kazen hebben een smaak die de meeste mensen niet kennen. Ook zorgt dit type kaas ervoor dat de witte wijn beter tot zijn recht komt. Blauwschimmelkaas vind je niet in een kant en klaar kaasfondue, door zelf te experimenteren en goed  te proeven ontdek de de mogelijkheden van kaasfondue. 

Waarmee kan ik de kaas combineren?

Behalve brood en verschillende soorten groente zijn er nog meer ingrediënten die goed bij de kant en klare kaasfondue smaken. Gebakken uienringen en stukjes salami of ham worden in het buitenland al regelmatig gegeten. Deze trend begint zich langzaam ook naar Nederland te verspreiden. Ook kunt u in plaats van stokbrood kiezen voor gebakken aardappelen. Kies dan wel aardappelen uit die niet al te groot zijn of snijdt ze in kleinere stukken.

Kant en klaar kaasfondue kopen?

Heeft u geen zin om veel moeite te doen maar wilt u wel genieten van een lekkere kaasfondue? Dat kunt eenvoudig met de kant en klaar pakketten van Delekkerstekaas.nl. U kunt kiezen tussen diverse kaassoorten en de hoeveelheid afstemmen op het aantal personen. Zo kan u bij ons pakketten voor 2 tot 10 personen kopen. We verkopen zelfs een biologische variant. Bestel nog voor 14:00, dan kunt u morgenavond al genieten van een heerlijke kaasfondue. Als u een voorraadje koopt ( kant en klaar kaas fondue van Delekkerstekaas.nl kunt u ook invriezen) en het totaalbedrag bedraagt meer dan 40,- euro, dan betalen wij de verzendkosten.