• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

kaasfondue

Kaas voor kaasfondue

Nederlanders vinden het erg leuk om een etentje af te sluiten met kaasfondue. Sommige Nederlanders maken er zelf een hoofdmaaltijd van! Het is dan ook genieten van warme, gesmolten kaas met verschillende ingrediënten die er goed bij passen. Het sluit ook goed aan bij het feit dat Nederlanders enorm veel kaas eten. Wilt u meer weten over kaasfonduen? Dit bericht legt u uit welke kaas er voor de kaasfondue geschikt is en geeft enkele tips om uw avond extra speciaal te maken!

 

Welke kaassoorten kan ik gebruiken?

Gelukkig bent u bij de kaasfondue niet op één kaassoort aangewezen. Er zijn meer dan tien ‘officiële’ kaassoorten die geschikt zijn. Iedere soort heeft een unieke smaak en een ander soort smeltgedrag. Er zijn bijvoorbeeld kazen die de fondue draderig maken of juist niet. Kaassoorten die geschikt zijn voor de kaasfondue zijn meestal tijdens de bereiding ‘gekookt’. Hierdoor krijgt de  structuur  van de kaas het smeltgedrag dat hem geschikt maakt om mee te fonduen.

Als u op zoekt bent naar de beste kaas om mee te fonduen (hoewel dit natuurlijk persoonsgebonden is) kan u het best gebruik maken van goed gerijpte Zwitserse kazen. Denk bijvoorbeeld aan Emmentaler en Gruyère. Deze kazen smelten zeer goed en hebben een stevige smaak.

Daarnaast zou u voor een bijzondere smakende kaasfondue een blauwschimmelkaas kunnen nemen. Zo’n soort kaas kan uw fondue nét dat beetje extra geven. Ook kunnen Italiaanse kazen zoals Provolone, Mozzarella en Fontina gebruikt worden en Engelse kazen zoals Lancashire en Cheshire.

 

Waarom is wijn belangrijk bij de kaasfondue?

Minstens net zo belangrijk als de keuze van de kaassoort is de keuze van de witte wijn. Het is echt een onderdeel dat de kaasfondue afmaakt of juist omlaag brengt. Het is aan te raden gebruik te maken van een goede, droge witte wijn. Houdt u niet van wijn? Eventueel kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van druivensap, thee of bouillon in plaats van wijn. De smaak zal dan wel iets minder sterk aanwezig zijn. U hoeft zich trouwens geen zorgen te maken over de alcohol. De alcohol zal namelijk door de temperatuur grotendeels verdampen.

 

Wat moet ik in de kaas dopen?

De meeste Nederlanders gebruiken brood en enkele soorten groenten, zoals bloemkool en broccoli, om in de kaas te dopen. Er zijn echter veel meer opties die de smaak van kaas mooi zullen aanvullen! Hebt u wel eens nagedacht om gebruik te maken van gekookte aardappelen, stukjes fruit, olijven,tomaatjes, stukjes paprika of een blokje salami? Dit zijn allemaal producten die prima bij de kaasfondue gebruikt kunnen worden. Het is ook leuk om eens te gaan experimenteren.

 

Koop uw kaas online

Bent u op zoek naar goedkope kaas? Of naar een speciaal soort kaas? Dan bent u bij reguliere winkels niet op de juiste plaats. Besteel uw kaas voor de kaasfondue daarom online bij Delekkerstekaas.nl.