• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Kaasboer

Een kaasboer is iemand die op een boerderij kaas maakt. Zo’n boerderij heeft over het algemeen eigen melkkoeien of maakt gebruik van een andere boer die hun van melk voorziet. Het leuke aan kaas kopen bij een kaasboer is dat u zelf meestal mag zien hoe de kaas geproduceerd wordt. U ziet dus letterlijk wat u later zal gaan eten. Hieronder kan u meer lezen over wat voor werk een kaasboer doet en wat er zoal op een kaasboerderij te vinden is.

 

De taken van een kaasboer

De rollen van een kaasboer zijn afhankelijk van het type kaasboerderij. Er zijn kaasboeren die echt alleen maar kaas produceren. Deze boeren halen de melk van een boerderij in de omgeving vandaan en verkopen de geproduceerde kaas aan groothandels of lokale winkels. Daarnaast zijn er kaasboeren die zelf koeien melken, kaas produceren en een eigen winkel bezitten. In dit geval spreken we over een kaasboerderij. Hier kan u op bezoek komen om kaas te kopen. Soms mag u ook een kijkje nemen in de stallen en kunt u zien hoe de kaas geproduceerd wordt. Er zijn zelfs kaasboerderijen waar de kaasboer op specifieke dagen een rondleiding geeft.

 

Wat is er zoal op een kaasboerderij te beleven?

Als u een kaasboerderij in de buurt heeft kan het leuk zijn hier eens langs te rijden. Het is dan wel handig van tevoren even te kijken of de boerderij ook bezocht kan worden en wat de eventuele openingstijden zijn. Op de meeste kaasboerderijen kan je zien hoe de kaas gemaakt wordt. Soms is het ook mogelijk om de koeien te zien of zelfs mee te helpen met het maken van kaas. De kaasboer geeft dan een rondleiding over de boerderij en zal u meer informatie geven. Na zo’n rondleiding is het natuurlijk mogelijk verschillende soorten kaas in de winkel te kopen. Kaas van de kaasboer is natuurlijk veel lekkerder dan kaas die je in de supermarkten tegenkomt.

 

Geen kaasboerderij in de omgeving en toch kaas van een kaasboer kopen?

Helaas is er niet overal een kaasboerderij in de buurt. Als dit bij u het geval is, maar u toch kaas van de hoogste kwaliteit wilt kopen, dan kan een webshop een oplossing bieden. Via een webshop bestelt u kaas van verschillende kaasboeren online. De webshop zorgt ervoor dat uw bestelling van de boerderij bij u thuis bezorgd wordt.

Op de webshop Delekkerstekaas.nl kan u kazen van vele verschillende kaasboeren online bestellen. De prijzen zijn zeer schappelijk en bestellingen boven de 40,- euro worden gratis bezorgd in heel Nederland. Is uw kaas bijna op? Geen probleem, want als u voor 14:00 bestelt heeft u de volgende dag uw boerenkaas al in huis. Behalve kazen van Nederlandse boeren kan u in de webshop ook kazen uit diverse andere landen kopen.