• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Alles over de kaasschaaf

Met een kaasschaaf kan u eenvoudig een stuk kaas snijden. Dit stuk kaas is dan redelijk plat, waardoor u het eenvoudig op bijvoorbeeld brood kunt leggen. Met een mes is het bijna niet mogelijk om zo dun te snijden en met een rasp krijgt u enkel kleine stukjes kaas. Zo lang een kaas niet te hard of te zacht is kan u van een kaasschaaf gebruik maken. Hieronder kan u meer lezen over de geschiedenis van de kaasschaaf en welke verschillende soorten er bestaan. Op onze webshop kan u eenvoudig en goedkoop uw eigen kaasschaaf online bestellen.

De geschiedenis van de kaasschaaf

Een schaaf is een stuk gereedschap dat gebruikt werd (en wordt) om hout mee te bewerken. Het doel van dit gereedschap was hout glad, vlak of dun maken. De schaaf is al zeer oud en werd waarschijnlijk zelfs al door de Grieken gebruikt. In die tijd waren schaven nog van hout. Pas in de middeleeuwen ging men stalen schaven maken. De kaasschaaf ontstond pas veel later, namelijk in 1925. De Noor Thor Bjørklund wilde graag een dun plak kaas in plaats van een groot stuk. Omdat er dan meer zuurstof bij het eten komt, kan de smaak beter tot zijn recht komen. Twee jaar later, in 1927 werd de kaasschaaf massaal geproduceerd. Momenteel is zijn er in bijna elk Nederlands huishouden wel enkele kaasschaven te vinden (mocht er één in de wasmachine zitten). Hoewel de kaasschaaf in Nederland het meest populair is, zijn ze in bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en Frankrijk ook te vinden.

Verschillende soorten kaasschaven

Er bestaan veel verschillende soorten kaas, dus het spreekt voor zich dat er ook verschillende soorten kaasschaven bestaan. Zo wordt jonge kaas over het algemeen met een kort blad geschaafd. Dit korte blad zorgt ervoor dat de kaas niet aan het blad blijft plakken. Daarnaast zijn er kaasschaven ontwikkeld speciaal voor oude brokkelkazen. Blijft bij u de kaas regelmatig kleven aan het blad van uw kaasschaaf? Dit probleem kan u oplossen door de kaasschaaf ongewassen in de koelkast te leggen. Hiermee zorgt u ervoor dat dit niet meer zal gebeuren.

Koop eenvoudig online

Heeft u nog geen kaasschaaf of loopt u telkens tegen het probleem aan dat uw enige kaasschaaf vaak in de vaatwasser zit? Dan kan u maar beter snel een (extra) kaasschaaf kopen. En niets is zo eenvoudig als deze online bestellen in onze webshop. U kunt kiezen uit verschillende soorten kaasschaven, zodat u zowel jonge als oude kaas goed kunt schaven. Hierna hoeft u nooit meer te prutsen met een mes! Als u voor 14:00 bestelt heeft u morgen nog uw kaasschaaf in huis. Eventueel kan u ook enkele lekkere kazen extra bestellen. Boven de 40 euro betaalt u geen verzendkosten én u proeft eens wat nieuws!

 

Heeft u nog geen kaasschaaf? Bestel deze eenvoudig in onze webshop!