• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Rasp uw kaas met een kaasrasp

Misschien koopt u wel eens geraspte kaas bij uw lokale supermarkt. De kaas is dan verpakt in plastic verpakkingen. Helaas is deze kaas niet vers geraspt en heeft veel van zijn oorspronkelijke smaak verloren. Om te kunnen genieten van goede geraspte kaas kan u deze voorgeraspte kaas dus beter links laten liggen. U kunt zelf eenvoudig kaas raspen met een kaasrasp. Dit is een stalen voorwerp waarin kleine gaatjes zijn aangebracht. Deze gaatjes zijn scherp, dus wanneer u met lichte druk de rasp over de kaas beweegt krijgt u kleine stukjes kaas. Deze zelfgeraspte kaas bevat veel meer smaak dan de gerapste kaas uit de supermarkt. Wie wil er nou niet de échte smaak proeven?

Verschillende soorten kaasraspen

Net als dat er verschillende soorten kazen bestaan, bestaan er ook verschillende soorten kaasraspen. De meeste raspen zijn geschikt voor algemeen gebruik. Met deze algemene raspen kan u bijvoorbeeld jonge en oude kaas eenvoudig raspen. Zo’n kaasrasp is gemaakt van staal en bevat kleine gaatjes met een scherpe rand. Door de rasp over de kaas heen en weer  te bewegen krijgt u kleine stukjes kaas. Deze kaas kan u bijvoorbeeld uitstrooien over uw pasta of gebruiken voor andere gerechten. Het voordeel hiervan is dat de kaas sneller kan smelten en de smaak beter wordt verspreid.

Sommige kazen laten zich echter niet zo eenvoudig raspen. Meestal gaat het dan om erg harde kazen. Er zijn speciaal voor dit soort kazen aparte kaasraspen ontwikkeld. In onze webshop kan u bijvoorbeeld de Monaco handrasp Romano kopen. Deze rasp werkt met een dubbel systeem. U duwt de kaas met één hand tegen een rasp aan en met uw andere hand zorgt u ervoor dat de rasp een draaiende beweging maakt. Met deze kaasrasp voorkomt u dat u uzelf snijdt (bij harde kazen moet u meer druk zetten en hierdoor schiet u sneller uit) en de kaas wordt in netjes in gelijke stukken geraspt.

Koop uw kaasrasp online

Het kan nog knap lastig zijn de juiste kaasrasp te vinden. In winkels kan u meestal maar één kaasrasp kopen, en als deze niet naar wens heeft moet u weer helemaal naar een andere winkel gaan. Gelukkig kan u ook uw kaasrasp online kopen in onze webshop. U hoeft niet eens de deur uit! In de webshop kan u kiezen uit verschillende soorten kaasraspen, dus de juiste voor u zit er ongetwijfeld tussen! Misschien is het ook een leuk idee om een kaasrasp te kopen samen met enkele speciale kazen. Bij bestellingen boven de 40,- leveren wij namelijk gratis in heel Nederland.

 

Wil u eenvoudig een kaasrasp kopen? Bezoek dan vandaag nog onze webshop!