• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Snij kaas eenvoudig met een kaasmes

U heeft al een kaasplankje en diverse soorten kaas gekocht. Wanneer u echter uw gasten ontvangt beseft u zich dat uw keukenmessen helemaal niet zo geschikt zijn om kaas mee te snijden. Deze zijn soms te bot of gekarteld waardoor de kaas niet netjes gesneden wordt. Om niet voor vervelende verrassingen te staan besluit u een speciaal kaasmes te kopen. Een kaasmes is – zoals de naam al doet vermoeden – een mes speciaal ontworpen om kaas mee te snijden. Helaas (of gelukkig) zijn er verschillende soorten kaasmesjes. Afhankelijk van de kaas die u moet snijden kan u kijken wat voor mes er goed bij zou passen. In onze webshop verkopen we verschillende soorten kaasmessen, dus neem daar ook gerust een kijkje voor extra informatie.

Verschillende soorten kaasmessen en hun eigenschappen

Zoals eerder aangegeven zijn er dus verschillende soorten kaasmessen. Deze messen hebben elk zo hun eigen eigenschappen die aansluiten bij hun doel. Er bestaan messen voor zachte kaas en messen voor harde kaas. Daarnaast bestaan er nog kaasmessen die gemaakt zijn om grote stukken kaas eenvoudig te kunnen snijden.

  • Een kaasmes voor zachte en harde kaas: of u nu harde of zachte kaas moet snijden, u bent de kaas altijd de baas met een Hollands kaasmes. Het lemmet van dit soort mes is over het algemeen tussen de 10 en 15 centimeter lang. Omdat het lemmet erg scherp is snijdt u eenvoudig door de kaas heen. Kijk dus wel uit dat u niet per ongeluk in uw vingers snijdt!
  • Een mes voor zachte kaas: met een Gorgonzolames kan u eenvoudig zachte kazen snijden. Dit mes heeft een breed lemmet en een afgeronde punt. Hierdoor is het mes ook geschikt om kaas over een toastje uit te smeren.
  • Een kaasmes voor harde kaas: voor harde kaas is een Parmesanmes geschikt. Het mes gaat door harde kazen alsof het boter is! Daarbij is het een stijlvol ontwerp en wordt het mes gemaakt van roestvrij staal. Kijk wel uit voor verwondingen!

Als kaasliefhebber kan u een kaasmes dus eigenlijk niet laten liggen. Aan de hand van de bovenstaande soorten kan u bepalen of u enkel een algemeen kaasmes (voor harde en zachte kaas) nodig heeft of dat u ook voor de speciale messen gaat.

Geef een kaasmes cadeau

Er zijn maar weinig mensen die een echt kaasmes hebben. Dit komt doordat weinig mensen op de hoogte zijn van de eenvoud die een goed kaasmes met zich mee brengt. Door een kaasmes aan uw vrienden of collega’s cadeau te geven kunnen hoeven zij nooit meer te prutsen met een bot keukenmes of een gekarteld mes. Misschien is het ook een leuk idee om een kaasplank te combineren met een mooi kaasmes als cadeau. Reken er maar op dat degene die het krijgt er blij mee zal zijn! De kaas zal snel op zijn, maar het kaasmes gaat vervolgens nog jaren mee!

 

Wil u een kaasmes kopen? Deze kan u eenvoudig online in onze webshop bestellen!