• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Ga zelf kaas raspen!

Waarschijnlijk ziet u in de supermarkt wel eens geraspte kaas in plastic zakken zitten. Als u deze ook koopt kan u hier beter direct mee stoppen. U kan namelijk beter zelf uw kaas raspen in plaats van deze voorverpakte geraspte kaas te kopen. Door de verpakking en een aantal conserveringsmiddelen verliest de kaas in de plastic verpakkingen namelijk erg veel van de originele smaak. Die smaak wil u toch veel liever proeven. Daarbij is het erg eenvoudig om zelf een stuk kaas te raspen. Met de juiste rasp bent u binnen een minuut al klaar. Daarna kan u eindelijk de echte smaak van kaas proeven, in plaats van een slap aftreksel uit de supermarkt. Om meer te weten te komen over verschillende soorten raspen voor kaas en welke rasp voor u geschikt is kan u hieronder verder lezen.

Algemene raspen

Als u niet al te regelmatig geraspte kaas eet kan u het best een algemene kaasrasp kopen. Zo’n rasp is gemaakt van staal en bevat kleine gaatjes. Door met de rasp over de kaas heen en weer te bewegen wordt de kaas in kleine stukjes geraspt. In onze webshop zou u voor de kaasrasp Milano kunnen gaan. Deze is gemaakt van roestvrij staal en bevat een handvat dat lekker in de hand ligt. Het anti-kleefblad van deze rasp zorgt ervoor dat uw kaas niet aan de rasp blijft kleven. Met deze rasp (of een vergelijkbaar exemplaar) kan u tegen een redelijke prijs genieten van uw lievelingskaas.

Hoe rasp ik harde kazen?

De hierboven benoemde algemene rasp is niet al te geschikt voor harde kazen. U moet erg hard duwen om de harde kaas alsnog geraspt te krijgen en hiermee neemt het risico op verwondingen (wanneer u uitschiet) toe. Ook zal de kaas door een verschil in druk niet mooi egaal geraspt worden.

Gelukkig zijn er voor harde kazen speciale raspen ontwikkeld. Deze werken bijvoorbeeld met een dubbel systeem. Een voorbeeld hiervan is de Monaco handrasp Romano. Bij deze rasp duwt u met één hand de kaas en draait u met de andere hand aan de rasp. U voorkomt met deze rasp eventuele ongelukken en uw kaas wordt perfect geraspt.

Waar kan ik een kaasrasp kopen?

De algemene raspen zijn in kookwinkels en soms zelfs in supermarkten te koop. Mocht u echter naar de laagste prijs op zoek zijn bent u bij onze webshop aan het juiste adres. Daarbij kan u bij ons ook raspen voor harde kazen kopen. Bestellingen voor 14:00 bezorgen wij nog de volgende dag! In onze shop is ook een rasp te koop waarmee u de kaas op drie verschillende manieren kan raspen: fijn, grof of in snippers. Zo kan u uw gerechten helemaal naar wens opmaken!

 

Op zoek naar een rasp? Maak uw keuze en bestel nu online!