• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Goudse kaas kopen? Kijk in onze webshop!Nederland staat erom bekend; zijn heerlijke kazen. We worden niet voor niets vaak ‘kaaskoppen’ genoemd. Eén van de bekendste kazen die over bijna heel de wereld wordt gegeten is Goudse kaas. Beroemd vanwege de volle, romige smaak en de lange historie heeft deze kaas zich over de gehele wereld verspreid. Zelf heerlijke Goudse kaas kopen? Kijk dan eens rond in onze webshop!

De geschiedenis van Goudse kaas

Hoewel de naam anders doet vermoeden komt kaas eigenlijk niet uit Gouda, maar van boerderijen om en nabij deze plaats. Wel werden de kazen op de beroemde kaasmarkten van Gouda verhandeld. Zo zijn de kazen aan hun naam gekomen, al komen er tegenwoordig bijna geen Goudse kazen meer uit Gouda. De titel ‘Goudse’ is zelfs lange tijd onbeschermd geweest, zodat zelfs kazen uit Frankrijk, Italië of Amerika ‘Goudse kaas’ genoemd mogen worden. Tegenwoordig moet een Goudse kaas gemaakt zijn van Nederlandse melk en in Nederland geproduceerd zijn. Goudse kaas komt in veel soorten voor; van jong belegen kaas die ongeveer 8 weken gerijpt is, tot extra oude kaas die tot wel 5 jaar gerijpt is. Goudse kaas biedt dus voor ieder wat wils en Goudse kaas kopen is eigenlijk altijd een goede keus. Tegenwoordig worden Goudse kazen massaal in kaasfabrieken in Nederland gemaakt.

Waarom Goudse kaas kopen?

Zoals al gezegd is heeft Goudse kaas een erg romige en volle smaak. Daarom past de kaas perfect op de boterham, zoals wij Nederlanders hem het liefste eten. En vanwege de verschillende soorten Goudse kaas is er voor ieder wel één te vinden. Goudse kaas kopen in de supermarkt is niet altijd handig, omdat u niet zeker bent van de kwaliteit. Bij ons kunt u zowel goedkope als smaakvolle Goudse kaas kopen, in alle soorten en maten. Zelfs een heel kaaswiel kunt u in onze webshop vinden! In ons assortiment hebben wij onder andere oude, jong belegen, pittige en overjarige Goudse kaas. Maar ook kaaspakketten van verschillende soorten Goudse kaas zijn bij ons verkrijgbaar. Daarmee slaat u de plank niet mis op een verjaardag of borrel!

Goudse kaas kopen in onze webshop

In onze webshop vindt u het grootste assortiment aan kazen, ook Goudse kaas. De grote hoeveelheid aan producten combineren wij met zeer goede service. Zo is de verzending van uw bestelling gratis wanneer de waarde van de bestelling meer dan 40 euro is en krijgt u uw bestelling de volgende dag al in huis wanneer u voor twee uur ‘s middags bestelt! Maar niet alleen voor Goudse kaas bent u bij ons aan het juiste adres, wij hebben nog 300 andere soorten voor u klaarliggen. Ook kaaspakketten, kaasplankjes en kaasgereedschap verkopen wij in onze webshop. Kortom, de meest uitgebreide plek om Goudse kaas te kopen is onze webshop. Bij elk product geven wij aan hoe lang de kaas gerijpt is, waar hij vandaan komt en wat de specifieke kenmerken van die kaas zijn. Met de zoekbalk aan de linkerkant kunt u makkelijk onze producten filteren op bijvoorbeeld smaak, herkomst, prijs en vetpercentage. Zo kunt u snel de kaas vinden waar u naar op zoek bent. En of dat nu Goudse kaas of een andere kaas is; goedkoop zijn ze altijd!


Wilt u graag Goudse kaas kopen? Kijk dan rond in onze webshop!