• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Goedkoop boerenkaas kopen? Kijk niet verder!

 

Boerenkaas wordt door veel mensen als één van de lekkerste kazen ervaren. Dat komt doordat boerenkaas nog op ouderwetse wijze op de boerderij gemaakt wordt. Er komen weinig machinale processen aan te pas en de melk wordt niet verhit of bewerkt voordat er kaas van gemaakt wordt. Ook verschilt de smaak per boerenkaas erg, afhankelijk van het gebied waar de kaas vandaan komt. Bent u op zoek naar een plek om goedkoop boerenkaas te kopen? Zoek niet verder, maar kijk in de webshop van DeLekkersteKaas.nl!

Hoe wordt boerenkaas gemaakt?

Boerenkaas is wel degelijk een andere kaas dan die uit de fabriek komt. Boerenkaas wordt op de ouderwetse manier gemaakt, grotendeels met de hand. En dat proef je ook! Er zijn drie grote verschillen te onderscheiden tussen boerenkaas en fabriekskaas:

  • De melk. Bij boerenkaas wordt melk gebruikt die de avond van tevoren of zelfs diezelfde ochtend van de koe komt. Dat betekent dat de melk nog heerlijk romig en vers is. Ook wordt de melk niet verhit om bacteriën te doden, zoals in de fabriek wel gebeurt. Daar gebruikt men gepasteuriseerde melk.
  • Het vetgehalte in de melk. Wanneer u boerenkaas koopt, kan het vetgehalte telkens verschillen. In de fabriek is het vetgehalte van de melk op een bepaald niveau gebracht, waardoor dat altijd hetzelfde is. Maar niet elke koe geeft even vette melk, dus vandaar dat in boerenkaas niet altijd evenveel vet zit.
  • Het productieproces. Op de boerderij wordt kaas nog op de ouderwetse manier gemaakt. Alles vindt plaats op de kaasboerderij. Boerenkaas uit ieder gebied heeft een andere smaak, afhankelijk van de grondsoort, het gras en andere gewassen die de koeien eten. De kazen worden gerijpt in speciale pakhuizen, waar de omstandigheden goed geregeld zijn. Het verschilt per kaassoort hoe lang deze moet rijpen. De fabriekskaas, die u goedkoper kunt kopen dan de boerenkaas, wordt in de fabriek gemaakt. Hier lijken alle kazen op elkaar qua smaak.

Goedkope boerenkaas kopen!

Boerenkaas koopt u meestal bij de kaasboer. Daar is de kwaliteit namelijk meestal beter dan in de supermarkt. Het nadeel is dat de kaasboer vaak duurder is dan de supermarkt. U wilt natuurlijk wel graag van die heerlijke boerenkaas genieten. Wat nu? Ga naar onze webshop! Wij zijn de online kaasboer die meer dan 300 soorten kaas voor u klaar heeft liggen. Veel van onze kazen zijn regelmatig in de aanbieding, waardoor u meer korting krijgt op onze toch al lage prijzen. En wanneer uw bestelling meer dan 40 euro bedraagt, wordt deze gratis en voor niets verzonden! Als u voor 14:00 uur bestelt, kunt u uw kaas de volgende dag in huis verwachten. Wij hebben veel verschillende soorten boerenkaas; extra belegen, pittig, met walnoten, oud, enzovoorts. Er is dus voor ieder wat wils in onze webshop. Als u goedkoop boerenkaas wilt kopen, kijk dan niet verder!

 

Goedkoop boerenkaas kopen? Neem een kijkje in onze webshop!