• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
 • Vers van het mes
 • Levering in heel Europa
 • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Schapenkaas bestellen

8 resultaten

|
Aflopende Volgorde
 1. Schapenkaas hele kaas
  Schapenkaas hele kaas
 2. Manchego Don Alvaro DOP
  Manchego Don Alvaro DOP
 3. Manchego don juan hele kaas
  Manchego don juan hele kaas
 4. Manchego Pikant
  Manchego Pikant
 5. Manchego Spaanse schapenkaas
  Manchego Spaanse schapenkaas
 6. Schapenkaas
  Schapenkaas
 7. Pecorino Romano Italiaanse Schapenkaas
  Pecorino Romano Italiaanse Schapenkaas

8 resultaten

|
Aflopende Volgorde

Schapenkaas, kaas met karakter

Schapenkaas is een lekkere en gezonde kaas. Veel mensen zijn verrast door de volle smaak wanneer zij deze kaassoort voor de eerste keer proeven. De kaas is in diverse varianten verkrijgbaar. De smaak wordt omschreven van mild tot zoet tot ‘schaapachtig’. Deze kaassoort wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van kaas en is natuurlijk verkrijgbaar bij Delekkerstekaas.nl. Bestel online schapenkaas in onze kaasshop en ontdek wat deze karaktervolle kaas met je doet.

Een gezonde keuze

Schapenkaas wordt veelal op authentieke wijze gemaakt van de melk van schapen. De melk is van hoge kwaliteit, omdat tijdens het productieproces veel aandacht wordt besteed aan hygiëne. Deze kaassoort is evenals geitenkaas rijk aan vitamine A, B en C. Daarnaast bevat de kaas vitamine B13, bekend om zijn gunstige werking voor de maag- en darmflora. De kaas is daarom een goed alternatief voor mensen met koemelk allergie.

Hollandse & buitenlandse schapenkaas

De Hollandse schapenkaas die je in onze online kaaswinkel vindt, is afkomstig van de schapen van de gebroeders Klaver uit het Noord-Hollandse Winkel. De schapen grazen zoveel mogelijk op de vruchtbare Noord-Hollandse kleigronden. Deze eersteklas kaas is lekker op brood, in salades en smaakt heerlijk als tussendoortje bij een goed glas wijn. Behalve Hollandse kun je ook buitenlandse schapenkaas online kopen in onze kaasshop. De bekendste soorten zijn de Franse Roquefort, Italiaanse Pecorino en Spaanse Manchego.

Franse Roquefort

Een blauwschimmelkaas die wordt bereid van rauwe, volle schapenmelk. Voor de rijping wordt aan de rauwe melk een schimmel toegevoegd. Na opwarming van de melk breidt de schimmel zich verder uit in de kaas. Deze krijgt zijn kenmerkende uitstraling na een rijpingsperiode van zo’n twee tot drie maanden. Alleen schapenkaas gemaakt in of nabij het Franse stadje Roquefort-sur-Soulzon mag de naam Roquefort dragen.

Italiaanse Pecorino

De Italiaanse Pecorino is een smaakvolle, harde kaas die in diverse variaties verkrijgbaar is. De kaas wordt in verschillende regio’s bereid van de melk van schapen die grazen van het stugge gras op de Italiaanse heuvels. De naam Pecorino is afkomstig van Pecora, dat schaap betekent. Deze schapenkaas wordt vaak door salades en gerechten gebruikt of als afsluiter van een diner tezamen met verse peer. Probeer het maar eens!

Spaanse Manchego

Het Spaanse schapenras Manchego is verantwoordelijk voor de heerlijke, fruitige Manchego schapenkaas. De naam is beschermd en afkomstig van de regio La Mancha. Alleen kaas gemaakt van de melk van de Machego schaap mag deze naam dragen. De kaas laat zich uitstekend verwerken in diverse gerechten en is in reepjes of blokjes een smaakvol onderdeel van een tapasmenu.

Schapenkaas online kopen

Schapenkaas is lang niet zo populair als koeienkaas, maar zeker wel net zo lekker. Daarom vindt u bij Delekkerstekaas.nl een aparte categorie met deze karaktervolle kazen om te bestellen. Hollandse schapenkaas is een traditioneel product waar de Nederlandse boer trots op is. Als je in Nederland woont moet je dus wel weten hoe lekker schapenkaas is. Schapenkaas is een zeer geschikt alternatief voor mensen met een koemelkallergie. De kaas is licht verteerbaar, zorgt voor sterke botten en past perfect in een dieet. Schapenkaas bevat een hoog gehalte aan vitamine A, B en C, welke een goede stofwisseling bevorderen. Schapenkaas kopen is dus een gezonde keuze.