• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

Herkomst van onze kaas
Onze Hollandse kaas kopen wij van lokale boerenkaasmakerijen in, zowel de echte rauwmelkse boerenkaas als de Goudse kaas van de boerderij. Boerenkaas uit Frankrijk heet “Fermier”. De Noord-Hollandse Beemsterkaas iswereldberoemd hoewel die tegenwoordig in een fabriek wordt gemaakt.Om er zeker van te zijn dat de kaas voldoet aan onze kwaliteitseisen onderhouden wij goed contact met de kaasmakende boeren.  
Bij hen kopen wij rechtstreeks onze kaas in.

A.O.P. en A.O.C.
De herkomst van kaas, beter gezegd de plaats en het seizoen waar koeien, geiten of schapen grazen, is bepalend voor de smaak van de kaas. Het ras speelt ook een belangrijke rol. In Europa wordt, in navolging van de wijnproductie, de echtheid van de herkomst beschermd met een AOP - Appellation d’Origine Protégée - keurmerk. AOP kwam in de plaats van AOC - Appellation d’Origine Controlée. De soortnaam met het logo AOP wordt alléén toegekend aan kaas die in een bepaalde streek en volgens de voorschriften wordt geproduceerd. De melksoort, de behandeling, de rijping en het gewicht wordt streng gecontroleerd en staat garant voor een eerlijk product en smaakvolle kwaliteit.  
Deze kwaliteitskaas haal je bij ons!

B.O.B.
De Europese Unie kent sinds 1992 ook een kwaliteitsaanduiding voor kaas met het keurmerk BOB (Beschermde Oorsprong Benaming). Die geldt in Frankrijk voor alle AOP kaas. Dat zijn er momenteel meer dan veertig. In Nederland wordt een BOB toegekend als er een verband is tussen de kwaliteit en de kenmerken van het product uit een geografisch milieu. Een twaalftal boeren rondom Leiden maakt nog een prachtige en magere boerenkaas (met komijnzaad) op basis van afgeroomde en ongepasteuriseerde koemelk. Soms met een toevoeging van karnemelk. De BOB-kwaliteitsaanduiding is aan deze Boeren Sleutelleidsetoegekend. De kaas rijpt minimaal twee jaar en is lang houdbaar. 
Kaas met een verhaal, daar smul je van!

schapenkaas