• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

pecorino

Pecorino

De Italiaanse schapenkaas met de naam Pecorino heeft een unieke, ietwat zoute smaak. De naam van de kaas komt van het Italiaanse woord Pecora (schaap). De Pecorino kaas  wordt veelvuldig gebruikt in pastagerechten. Het vervelende aan de kaassoort is dat deze in Nederland in weinig winkels te koop is. U zult naar een wat grotere kaaswinkel moeten en daar betaalt u een flinke prijs voor de kaas. Misschien is het dus een beter idee Pecorino online te kopen. Hieronder kunt u meer lezen over deze kaassoort en waarom bestellen via het internet zo voordelig is.

 

Niet één soort Pecorino

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er verschillende soorten Pecorino bestaan. De bekendste kaassoort heet de Pecorino Romano. Deze naam is ontstaan doordat de kaas al snel populair in Rome werd. Pecorino Romano wordt in zeewater gewassen tijdens de productie. Hierdoor wordt de kaas hard en krijgt hij een zoute smaak. Ze worden gemaakt in Sardinië en Lazio, en zijn door de sterke smaak goed te combineren met een pasta. Als de schapenkaas een zwakkere smaak had zou de smaak van de pastasaus namelijk te overheersend worden.

                Een andere bekende soort is de Pecorino Sardo. Deze kaassoort is wat minder hard en minder overheersend. In Sardinië vindt men deze kaas over het algemeen lekkerder. Deze kaas wordt gebruikt in pastagerechten zonder pastasaus of met een pastasaus met een minder sterke smaak. Er is namelijk geen sterke saus nodig om de smaak van de kaas te compenseren. Daarnaast wordt de Pecorino Sardo ook los gegeten, bijvoorbeeld na de maaltijd.

                Daarnaast is er nog de minder bekende Pecorino Lucano. Hoewel deze kaas weinig wordt verkocht staat hij toch bekend als één van de beste soorten in de wereld. Als u dus op zoek bent naar een lekker stuk kaas is dit een aanrader!

                Dan is er nog een speciale versie van de Pecorino Sardo: casu marzu. Dit is Sardijns voor ‘rotte kaas’. Deze kaas wordt van binnenuit door larven opgegeten. Dit zorgt voor een sterke smaak. Omdat de Europese Unie de casu marzu verboden heeft zal u deze in Nederland niet kunnen krijgen. Wanneer u in Sardinië bent zal u deze kaas wel eenvoudig kunnen kopen.

De voordelen van Pecorino online bestellen

Pecorino wordt in Nederland niet veel gegeten. Daarom is het een kaassoort die u in supermarkten en bij kaasboeren niet zo snel aan zult treffen. Bij webshops zal u dit probleem minder snel aantreffen, omdat deze een grote voorraad hebben. Daarbij hoeft u de deur niet eens uit om uw kaas te bestellen. Dit doet u gewoon achter de PC met internetbankieren. Maar bij welke webshop kan u Pecorino nou het best bestellen?

                Dit doet u bij Delekkerstekaas.nl, dé online kaaswinkel van Nederland. Voor een breed aanbod en scherpe prijzen bent u hier aan het juiste adres. Daarbij betaalt u bij bestellingen van meer dan 40,- euro geen verzendkosten en wordt uw bestelling meestal de volgende dag al bezorgd.