Zwanger

19 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina
 1. Goudse belegen 48+
  -25%
  Goudse belegen 48+
 2. Goudse Jong Belegen
  Goudse Jong Belegen
 3. Goudse jong 48+
  Goudse jong 48+
 4. Duo Oude kaas
  -25%

19 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina

Kaas tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het nog steeds mogelijk om lekker van kaas te genieten. Speciaal voor alle zwangere dames heeft Delekkerstekaas.nl de kazen die gegeten mogen worden tijdens de zwangerschap op een rijtje gezet.

Alle kaas die gemaakt is uit gepasteuriseerde melk kan tijdens de zwangerschap zonder problemen worden gegeten. Wilt u het 100% zeker weten? Controleer dan altijd de ingrediëntenlijst van de kaas.

Nederlandse boerenkaas en Parmezaanse kaas mogen tijdens de zwangerschap

Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van ongepasteuriseerde, rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is met weinig vocht kan de listeriabacterie hierin niet overleven of groeien. Boerenkaas kan je dus zonder gevaar eten als je zwanger bent.

Ook Parmezaanse kaas kun je als je in verwachting bent blijven eten. Deze harde Italiaanse kaas is gemaakt van verhitte koemelk. De zuurgraad in de kaas voorkomt dat schadelijke bacterie erin kunnen groeien.

Ook (bijna) alle Hollandse geitenkaasjes zijn veilig om te eten tijdens de zwangerschap. Zolang ze maar gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk. Ook Manchego kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk en kan daarom gewoon gegeten worden door zwangere vrouwen.

Lees ook onze blog 'Kaas tijdens zwangerschap: feiten en fabels'.