• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

raclette kaas

Raclette kaas

Raclette is een bekend Zwitsers gerecht. De speciale Raclette kaas wordt op een raclette apparaat verwarmd. Na een tijdje wordt te kaas hierdoor zacht en kan het met stukken stokbrood, aardappelen, zilveruitjes en geblancheerde groente gegeten worden. In Nederland kennen we dit principe ook wel als kaasfonduen. Nederlanders vinden het lekker om dit na het avondeten of zelfs als hoofdmaaltijd te doen. In dit artikel kan u meer lezen over de kaassoort en enkele tips voor bij de raclette.

 

De geschiedenis van Raclette kaas

Hoewel we Raclette kennen als een Zwitsers gerecht, is de oorsprong waarschijnlijk te vinden in Frankrijk. Schapenherders verbleven in de zomer met hun kuddes in de hooggebergten. Ze namen om voldoende eten te hebben bloem en kaas mee. Om een warme maaltijd te hebben bedachten de boeren om de kaas op een stok boven het vuur te verwarmen. Na het verwarmen schraapten ze de gesmolten kaas op een stuk brood om dit vervolgens op te eten. Later werden er andere ingrediënten bedacht die ook lekker bleken te zijn in combinatie met de kaas.

 

Hoe moet ik ‘Racletten’?

Om Raclette kaas te bereiden heeft u een raclette-grill nodig. Dit is een elektrisch apparaat dat u op tafel kunt zetten. Onder het grill element kan u een pannetjes gevuld met kaas en eventueel andere ingrediënten plaatsen. Binnen een paar minuten zal de kaas smelten en kan u genieten van de warme smaaksensatie.

Natuurlijk is het lekker om verschillende ingrediënten te overdekken met warme Raclette kaas. Het leuke aan deze kaassoort is dat de smaak bijna overal bij past. Als hoofdingrediënt kan u kiezen voor kaas of aardappelen. Denk er wel aan om de aardappelen van tevoren licht te zouten. Betreft overige ingrediënten is bijna alles mogelijk: kies diverse soorten groente en fruit uit die u lekker vindt.

Als nagerecht kan u ook van het raclette-apparaat gebruik maken. Verwarm enkele vruchten (perzik, ananas, kersen) in de pan en schep er wat ijs bij. Laat dit geheel ongeveer een halve minuut warm worden en u kunt gaan smullen!

 

Welke kaassoorten zijn geschikt?

Behalve de speciale Raclette kaas (wat natuurlijk een zeer logische keuze is) kan u ook racletten met andere kaassoorten. Het is belangrijk dan vooral belangrijk dat de kaas niet al te oud is. Harde kaas zal namelijk niet zo goed smelten. Voorbeelden van kaassoorten die geschikt zijn: Belegen Goudse kaas, Belegen Boerenkaas en Morbier.

 

Koop Raclette kaas bij een webshop

Er zijn maar weinig winkels die Raclette kaas verkopen. Waarschijnlijk zult u naar een kaasspeciaalzaak moeten gaan om deze kaas in een winkel aan te kunnen schaffen. Bij Delekkerstekaas.nl kunt u verschillende soorten kaas direct online bestellen. Als u nog voor 14:00 bestelt wordt de bestelling de volgende dag nog bij u thuis bezorgd. Voor bestellingen boven de 40,- euro hoeft u geen verzendkosten te betalen. Heeft u een restaurant of bedrijf waarvoor u een grote bestelling moet doen? Dan kunt u op onze website een account aanmaken en grootschalige bestellingen aanvragen. Deze kunnen vervolgens op verschillende adressen geleverd worden.