• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

provolone

Provolone kaas kopen

 

Provolone is een kaas gemaakt van koemelk die oorspronkelijk uit Italië komt. De kaas wordt op een bijzondere wijze gemaakt, omdat hij deels gekneed wordt tijdens het bereiden ervan. Dat zie je soms terug in de kaas door de verschillende lijntjes die erin te zien zijn. Provolone kaas wordt vaak als dessertkaas gegeten, maar kan ook geraspt worden voor bij de pasta. Wilt u zelf Provolone kaas kopen en uitproberen? Dat doet u natuurlijk op Delekkerstekaas.nl.

 

Alles over Provolone kaas

Zoals gezegd wordt Provolone kaas op een bijzondere wijze gemaakt. Allereerst wordt de wrongel ingedikt en als een koek uitgelegd. Die wordt in stukken gesneden en in een bak geplaatst om verder aan te zuren. Men voegt daarna heet water toe bij de wrongel en kneedt het tot het mengsel elastisch wordt. Dit kneden is terug te zien in de lijntjes van de kaas. Het geknede mengsel wordt uiteen getrokken en in aparte vormen gestopt. Provolone kaas heeft vaak aparte vormen, niet zoals het gewone kaaswiel dat wij gewend zijn. De kaas wordt na een tijdje in een pekelbad gelegd en vervolgens samengebonden en opgehangen. Na het toevoegen van een laagje paraffine en een tijdje rijpen is de kaas klaar en kunt u heerlijke Provolone kaas kopen.

In Italië wordt Provolone kaas meestal na de maaltijd gegeten. De milde, half harde kaas leent zich hier perfect voor. Dit zijn meestal de jongere Provolone kazen die 2 à 3 maanden gerijpt hebben. De wat oudere varianten worden meestal geraspt en bij de pasta geserveerd. Jonge Provolone doet het ook goed bij koffie of espresso, hoewel we in Nederland niet zo vaak kaas met koffie eten.

Er bestaat ook een pittigere variant van Provolone, genaamd Provolone piccante. Deze wordt gemaakt met geitenstremsel en heeft meer lagen, waardoor de kaas kruidiger en pittiger is. Dat maakt deze kaas ook heerlijk bij pasta’s met pittige sauzen. Met Provolone kaas kunt u dus heel veel kanten op, wat de kaas erg populair maakt.

 

Provolone kaas kopen? Kijk snel in onze webshop!

Nu u weet wat u allemaal met Provolone kaas kunt doen, wilt u natuurlijk het liefst gelijk Provolone kaas kopen. Daar hebben wij rekening mee gehouden, en daarom kunt u bij ons zeer voordelig heerlijke Provolone kaas kopen. U kunt zowel kiezen voor stukken van ongeveer 200 gram als voor hele stukken Provolone kaas van enkele kilo’s. Wij garanderen u dat onze Provolone kaas van goede kwaliteit is en volgens authentiek recept gemaakt is. U kunt zo snel mogelijk van deze kwaliteit genieten door voor 14:00 uur uw kaas te bestellen. Dan krijgt u hem namelijk de volgende dag al in huis. En bestelt u voor meer dan 40 euro aan kaas? Dan hoeft u geen verzendkosten te betalen. U kunt dus zoveel Provolone kaas kopen als u wilt en zelfs geld besparen. Wacht daarom niet langer, ga naar onze webshop en kies een gewicht om heerlijke Provolone kaas te kopen!