• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

pecorino

Pecorino online bestellen

 

Pecorino is een bijzondere Italiaanse schapenkaas die vooral wordt gebruikt in pastagerechten. Pecorino is ook uitstekend te gebruiken om pesto mee te maken.  De kaas heeft een unieke, vrij zoute smaak die u niet zo snel bij een andere kaassoort vindt. Pecorino kaas dankt zijn naam aan het Italiaanse woord pecora, dat schaap betekent. Pecorino kaas is niet altijd eenvoudig te vinden. Daarom kunt u deze kaas wellicht beter online bestellen. Delekkerstekaas.nl is de ideale webshop om Pecorino online te bestellen. Lees hier meer over deze unieke kaas en waarom u nu juist bij ons moet bestellen.

 

Verschillende soorten Pecorino, verschillende gebruiken

De Italiaanse schapenkaas kan op verschillende manieren bereid worden. Zo is een bekende soort Pecorino de Pecorino romano, afkomstig uit Lazio en Sardinië. Deze zijn erg hard en zout, doordat ze met zeewater worden gewassen tijdens de bereiding. Hierdoor heeft deze Pecorino een zeer sterke smaak die alleen goed samen gaat met sterke pastasauzen. Anders wordt de smaak van de schapenkaas te overheersend, wat niet de bedoeling is. Ondanks de naam komt de Pecorino romano uit Sardinië, maar werd vanwege haar populariteit al snel naar Rome geëxporteerd. Hierdoor kreeg de kaas het bijvoegsel ‘romano’.

                Een andere soort Pecorino is Pecorino sardo. Deze is in Sardinië zelf geliefder dan de Pecorino romano. De kaassoort is namelijk minder hard en wat zoeter van smaak, waardoor hij een minder overheersende smaak heeft dan zijn halve naamgenoot. Toch wordt ook deze kaas gebruikt in verschillende pastagerechten, maar dan met een lichte of zelfs zonder saus. De zachtere smaak van deze kaas zorgt ervoor dat er geen saus nodig is om over de kaas te heersen. Ook wordt de Pecorino sardo na de maaltijd nog gegeten, in Toscane vaak met peer. Dit wordt daar als een heerlijke afsluiting van de maaltijd beschouwd. Als laatst is er nog de Pecorino lucano, maar die wordt lang niet zo veel verkocht als de andere twee soorten Pecorino.

 

Pecorino online bestellen? Kijk niet verder!

Omdat Pecorino in Nederland een redelijk onbekende kaassoort is, zult u hem niet altijd bij de kaasboer vinden. Daarom kunt u beter Pecorino online bestellen. Dat is bovendien makkelijk, omdat u niet eens de deur ervoor uit hoeft. U kunt gewoon op uw computer op zoek naar een goede webshop om Pecorino online te bestellen.

                Maar zelfs dat hoeft u eigenlijk niet meer te doen. U bent namelijk al bij de beste webshop voor Pecorino beland. Delekkerstekaas.nl heeft een ontzettend groot aanbod van kazen uit de hele wereld, waaronder dus ook Pecorino kaas. Het is voordelig om bij ons Pecorino online te bestellen, omdat wij u graag de beste service leveren. Zo hoeft u bij een bestelling van boven de 40 euro geen verzendkosten te betalen. En plaatst u die bestelling voor 2 uur ’s middags? Dan krijgt u uw heerlijke kaas ook nog de volgende dag in huis. Dit is dus hét moment om eens een heerlijke Pecorino romano uit te proberen, voor bij de pasta of bijvoorbeeld op een kaasplankje. Kijk ook verder in onze webshop naar andere soorten kaas die u wellicht lekker vindt.