• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

pecorino

Echte pecorino kopen?

 

Pecorino is een heerlijke schapenkaas uit Sardinië, een prachtig Italiaans eiland vlak onder Corsica. Deze harde, een beetje brokkelige kaas wordt gekenmerkt door haar sterke zoute smaak. Veel Sardijnen houden ervan om Pecorino bij hun pastagerechten te eten, zoals we in Nederland vaak Parmezaanse kaas over onze spaghetti strooien. Pecorino is daar dus een goed alternatief voor en een lekkere afwisseling. Lees hier meer over deze bijzondere kaassoort en waar u die kunt kopen.

 

Pecorino; een bijzondere zoute kaas

In Nederland wordt voornamelijk kaas van koeien- of geitenmelk gegeten. Schapenkaas zoals Pecorino is in ons land een stuk minder populair. Dat betekent niet dat u er minder van zult genieten, want schapenkaas heeft vele kwaliteiten die de kaas uniek maken. Bij Pecorino heeft dit vooral veel te maken met de bereidingswijze. De kaas wordt tijdens het bereiden gewassen met zeewater. Dat verklaart de sterk zoute smaak van deze kaas.

Er zijn verschillende soorten Pecorino kaas, die iets van elkaar verschillen. De bekendste soort is Pecorino Romano. De naam doet anders vermoeden, maar deze kaas werd oorspronkelijk in Sardinië gemaakt. In Rome werd de kaas zo populair dat de stad hem in grote aantallen ging importeren, vandaar de naam ‘Pecorino Romano’. Als u kiest om Pecorino te kopen krijgt u meestal een Pecorino Romano in handen. Dit is de hardste en sterkste Pecorino en wordt vaak gegeten bij pasta’s met een sterke saus. Zo overheerst de schapenkaas niet de rest van het gerecht.                              

Pecorino Sardo is een lichtere variant van Pecorino en is nog geliefder in Sardinië dan Pecorino Romano. Deze kaas past ook bij meer gerechten vanwege de minder sterke smaak. Pecorino Sardo wordt regelmatig als vervanger van Parmezaanse kaas gegeten bij pasta’s met of zonder saus. Soms wordt de korst van deze kaas bewerkt met bepaalde smaak en kleurstoffen zoals paprika. De Pecorino krijgt dan een bijzondere smaak.

Wellicht de meest opvallende Pecorino is de zogenaamde Casu Marzu. Dit is Sardijns voor ‘rotte kaas’, en dat is precies wat het is. De Pecorino wordt namelijk uitgehold en van binnen door larven opgegeten. De kaas is verboden door de Europese Unie, maar in sommige delen van Sardinië kunt u nog deze Pecorino kopen. Wij raden het af deze kaas te eten.

 

Pecorino kopen bij Delekkerstekaas.nl!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Italiaanse Pecorino? Dan hoeft u niet verder te zoeken; bij Delekkerstekaas.nl kunt u namelijk de heerlijkste Pecorino kopen. U bent gegarandeerd van een verse kaas die volgens origineel recept is gemaakt. Het is geheel aan u hoeveel kaas u koopt; wij leveren zowel kazen van 200 gram als hele kazen van enkele kilo’s. Bestel vooral snel, want alles wat u voor 14:00 uur bestelt is de volgende dag al in huis! En wij hebben nog veel meer kazen in ons assortiment. Maak bijvoorbeeld een eigen kaasplankje. Hiervoor kunt u Pecorino kopen in combinatie met andere schapenkazen of Italiaanse kazen. Heerlijk met peer en een glaasje port! Om de beste Pecorino te kopen hoeft u dus niet verder te zoeken.