• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

pecorino

Pecorino bestellen

 

Er zijn op de wereld ontzettend veel kaassoorten. Natuurlijk kennen we de overbekende Goudse kaas, gemaakt van koeienmelk. Maar naast koeienmelk wordt ook melk van bijvoorbeeld geiten en schapen gebruikt om kaas van te maken. Een lekkere, harde schapenkaas is de Italiaanse Pecorino. Deze kaas, hoewel niet heel bekend in Nederland, kan heerlijk zijn bij uw pastagerechten en na de maaltijd. Door de unieke smaak van Pecorino is het zeker de moeite waard om een keer een stuk van deze kaas te bestellen. En waar kunt u dat beter doen dan dan bij Delekkerstekaas.nl?

 

Welke soorten Pecorino kaas zijn er?

U had misschien nog nooit van Pecorino gehoord, maar er zijn zelfs nog verschillende soorten kazen hierin te onderscheiden. De bekendste is Pecorino romano. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komt deze kaas niet uit Rome. Pecorino romano is een oorspronkelijk Sardijnse kaas. Doordat deze Pecorino met zeewater wordt gewassen krijgt de kaas een erg sterke, zoute smaak. Ook is de kaas erg hard. Vanwege deze eigenschappen wordt Pecorino romano vooral gebruikt bij pastagerechten met een sterke saus, zodat de kaas niet te veel overheerst.

                Daarnaast hebben we Pecorino sardo, ook afkomstig uit Sardinië en in dat gebied geliefder dan Pecorino romano. Dit is een zachtere variant van de romano en wordt daarom ook na de maaltijd gegeten, in Sardinië het liefst met peer. Vanwege de minder sterke smaak hoeft kunt u deze kaas ook gebruiken bij pasta zonder saus of met een lichte saus. Een zeer bijzondere Pecorino sardo is casu marzu, Sardijns voor ‘rotte kaas’. Deze naam is erg accuraat, omdat de kaas van binnen door larven wordt opgegeten. Hoewel het voor ons erg afschrikwekkend klinkt, zijn de Sardijnen er gek op. Casu marzu is overigens wel verboden door de Europese Unie.

 

Pecorino bestellen doet u bij Delekkerstekaas.nl!

Delekkerstekaas.nl heeft een groot assortiment aan kaas voor u klaarstaan. Pecorino mag daar natuurlijk niet in ontbreken. Dit is een unieke Italiaanse kaas die iedereen zou moeten proberen. De meeste mensen gebruiken Parmezaanse kaas voor bij de pasta, maar zij weten niet dat Pecorino eigenlijk een even goede kaas is hiervoor. Ook op een kaasplankje misstaat een Pecorino niet. U kunt hem dan het best serveren  in combinatie met andere geiten- of schapenkazen, en het liefst met verse peer.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de zoute Pecorino? Kies er dan voor om Pecorino bij Delekkerstekaas.nl te bestellen. U kunt zelf uw gewicht uitkiezen, variërend van 200 gram tot zelfs 2 kilo. Het is echter voordelig om een redelijk groot gewicht te kiezen, of andere kazen met Pecorino te bestellen. Bij een bestelling die meer dan 40 euro kost, hoeft u namelijk geen verzendkosten te betalen. Dan heeft u gelijk een mooie voorraad aan heerlijke kazen om uit te proberen. Bestelt u uw Pecorino voor 14:00 uur? Dan kunt u hem de volgende dag nog in huis verwachten. Direct genieten van de heerlijkste Italiaanse schapenkaas, dat kan alleen bij Delekkerstekaas.nl. Wacht daarom niet langer en bestel direct uw Pecorino!